logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opinie o Thomson DT8043E i Manta Emperor Recorder DVD012

BliSki 27 Lis 2006 14:06 1416 0
REKLAMA
  • #1 3268571
    BliSki
    Poziom 13  
    Ocena: 40
    Pytanie adresuje głównie do użytkowników sprzętu o który pytam, czyli Manty Emperor Recorder DVD012 i Thomsona DTH 8043E.
    Czytałem trochę na forum ale generalnie mało jest opinii i stare bo sprzed roku. Może po tym czasie będą jakieś nowe uwagi i spostrzeżenia?

Co lepiej wybrać? Thomsona DTH 8043 E czy Mantę DVD 012 (Recorder)?
    O Thomsonie na forum jest mało i z tego co czytam i słyszałem ma problemy z odczytaniem napisów w plikach TXT. W jednym z wątków a dokładnie tu: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic462600.html#2361825 jest podany PDF, który mówi, ze teoretycznie Thomson czyta napisy. Z tego co ja testowałem i pytałem kilku ludzi, to jest jednak problem.
    Jak to jest tak do końca? Kto z użytkowników lub osób które go używały może się na ten temat wypowiedzieć?

Może w taki razie lepiej nabyć Mantę?

Generalnie jakie są Wasze opinie o tych modelach po jakimś dłuższym czasie używania?

Za Thomsonem przemawia lepsza solidność wykonania i (z tego co wiem) mniejsza awaryjność, stereo Nicam na pokładzie, pilot 3w1, NaviClick, wyjście na IR do sterowania tunerem SAT, więcej „prędkości” zapisu.
    Za Mantą to, że czyta wszystko, ma USB, jest tańsza i trochę nowsza, ma analogowe wyjście 5.1.
  • REKLAMA
REKLAMA