logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Seat ALANA ERROR03. Czy ktoś wie co oznacza ten błąd?

slawekpartacz 27 Lis 2006 20:32 5185 6
REKLAMA
  • #1 3270077
    slawekpartacz
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Na wyświetlaczu jest EEROR03 co to oznacza może ktoś wie ??:idea:
  • REKLAMA
  • #2 3270361
    grzestv
    Poziom 28  
    Ocena: 206
    uszkodzenie zawartości eepromu
  • REKLAMA
  • #3 3270604
    slawekpartacz
    Poziom 11  
    eeprom jest ten sam , po włączeniu radia z zawartością eepromu pierwotnego zrzuconego przed wystąpieniem tego objawu są zmieniane tylko dwa bajty w pamięci czyli $6C -z 3E na 84, $6E -z 5C na 62 i jest wyświetlane ERROR03, za każdym podstawieniem pamięci orginalnej następuje taka zamiana tych dwóch bajtów w pamięci.

Miałeś racje niewielkie zmiany w eepromie /Labtool źle programuje tą pamiątkę/ na innym poszło bez problemu i na wyświetlaczu odzyskałem napis SAWE ale nic pozatym, mam kod ale jak przejść do jego wpisania jeżeli klawisze do wpisania kodu nie są aktywne ??
  • REKLAMA
  • #4 3398079
    bongo707
    Poziom 12  
    Ocena: 23
    Witam,
    Mam podobny problem. Po odpięciu akumulatora i zabawie juniora klawiszami pojawiło się SAFE i zero reakcji na klawisze, czekałem 5 s, godzinę, parę dni i nic, nie mam jak wpisać kodu. Radio to Seat Alana MP3 (Grundig).
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 3398767
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 914
    A miałeś włączony zapłon w czasie tego czekania ? Pewnie się wyłączało po godzinie.

SławeK
  • #6 3401478
    bongo707
    Poziom 12  
    Ocena: 23
    Wielkie dzięki!!!!
    Właśnie po powrocie do domu zostawiłem radio włączone na godzinę z włączonym zapłonem i pojawił się 1000.
    Po wpisaniu kodu działa.
    Jeszcze raz dziękuję, miło spotkać życzliwą duszę[/GVideo]
  • #7 3624124
    slawekpartacz
    Poziom 11  
    Temat zamknięty , rozpracowany dokładnie , nie podaje żeby nie dostać bana od władcy tego forum ale na priv zapraszam.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Błąd ERROR03 na radiu samochodowym Seat Alana oznacza uszkodzenie zawartości pamięci EEPROM. Po wgraniu oryginalnej zawartości EEPROM przed wystąpieniem błędu, w pamięci następuje niezamierzona zmiana dwóch bajtów, co powoduje wyświetlenie ERROR03. Problem może wynikać z nieprawidłowego programowania pamięci EEPROM przez urządzenie Labtool. W przypadku pojawienia się komunikatu SAFE po odłączeniu akumulatora i naciśnięciu klawiszy, radio nie reaguje na wpisanie kodu zabezpieczającego. Rozwiązaniem jest pozostawienie radia włączonego z włączonym zapłonem na około godzinę, po czym pojawia się kod 1000 umożliwiający wpisanie właściwego kodu i odblokowanie urządzenia. Szczegóły dotyczące procedury wpisywania kodu są dostępne na prywatne zapytanie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA