eeprom jest ten sam , po włączeniu radia z zawartością eepromu pierwotnego zrzuconego przed wystąpieniem tego objawu są zmieniane tylko dwa bajty w pamięci czyli $6C -z 3E na 84, $6E -z 5C na 62 i jest wyświetlane ERROR03, za każdym podstawieniem pamięci orginalnej następuje taka zamiana tych dwóch bajtów w pamięci.
Miałeś racje niewielkie zmiany w eepromie /Labtool źle programuje tą pamiątkę/ na innym poszło bez problemu i na wyświetlaczu odzyskałem napis SAWE ale nic pozatym, mam kod ale jak przejść do jego wpisania jeżeli klawisze do wpisania kodu nie są aktywne ??
Witam,
Mam podobny problem. Po odpięciu akumulatora i zabawie juniora klawiszami pojawiło się SAFE i zero reakcji na klawisze, czekałem 5 s, godzinę, parę dni i nic, nie mam jak wpisać kodu. Radio to Seat Alana MP3 (Grundig).
Pozdrawiam
Wielkie dzięki!!!!
Właśnie po powrocie do domu zostawiłem radio włączone na godzinę z włączonym zapłonem i pojawił się 1000.
Po wpisaniu kodu działa.
Jeszcze raz dziękuję, miło spotkać życzliwą duszę[/GVideo]
Błąd ERROR03 na radiu samochodowym Seat Alana oznacza uszkodzenie zawartości pamięci EEPROM. Po wgraniu oryginalnej zawartości EEPROM przed wystąpieniem błędu, w pamięci następuje niezamierzona zmiana dwóch bajtów, co powoduje wyświetlenie ERROR03. Problem może wynikać z nieprawidłowego programowania pamięci EEPROM przez urządzenie Labtool. W przypadku pojawienia się komunikatu SAFE po odłączeniu akumulatora i naciśnięciu klawiszy, radio nie reaguje na wpisanie kodu zabezpieczającego. Rozwiązaniem jest pozostawienie radia włączonego z włączonym zapłonem na około godzinę, po czym pojawia się kod 1000 umożliwiający wpisanie właściwego kodu i odblokowanie urządzenia. Szczegóły dotyczące procedury wpisywania kodu są dostępne na prywatne zapytanie. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.