logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy zasilacz URZ 1108 zastąpi SY-12150-GS w subwooferze?

christoffvan 29 Lis 2006 15:20 1289 3
REKLAMA
  • #1 3275800
    christoffvan
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Witam, mam pytanie... spalil mi sie zasilacz do subwoofera o danych
    AC-DC ADAPTOR
    Model: SY-12150-GS
    INPUT: 230V - 50Hz 200mA
    OUTPUT: 12V = 1500mA 18VA

Szukałem po sklepach elektronicznych w mojej okolicy takiego samego lecz nie znalazłem :/ sam nie potarafie nieestety takiego zrobic. najblizszy temu zasilaczowi był zasilacz o danych:
    SWITCHING POWER ADAPTOR
    Model: URZ 1108
    INPUT: 90 - 240 AC
    OUTPUT: 3-12V DC 1200mA
    POWER: 15 W

Mam pytnie czy sprzet muzyczny zadziała ??? Boje sie ze moge spalić elektronike w subwooferze, a wiem ze jest dobra.
    Z góry dziekuje za odpowiedz. Jeżeli ten okaże sie zły to prosze o informacje tolerancji prądowej do jakiej moge zakupić owy.
  • REKLAMA
  • #2 3276200
    eP
    Poziom 27  
    Ocena: 21
    christoffvan napisał:

Mam pytnie czy sprzet muzyczny zadziała ??? Boje sie ze moge spalić elektronike w subwooferze, a wiem ze jest dobra.
    Z góry dziekuje za odpowiedz. Jeżeli ten okaże sie zły to prosze o informacje tolerancji prądowej do jakiej moge zakupić owy.

Spalić to Ci niczego nie powinien jeżeli został dobrze zaprojektowany i prawidłowo wykonany. Natomiast sam może się spalić podobnie jak jego poprzednik bo mocy to on nie ma w nadmiarze.

Przydałby Ci się zasilacz który ma minimum z 2A wydajności prądowej a i 3 A nie byłoby wielką rozrzutnością.
    Jeżeli zasilacz pracuje na granicy swojej wydajności prądowej to bardziej się nagrzewa i szybciej mu wysychają kondensatory w wyższej temperaturze.
  • REKLAMA
  • #3 3276221
    karel21
    Poziom 28  
    Ocena: 95
    Swojej elektroniki na pewno nie spalisz ,szybciej ten zasilacz co dokupiłeś.Jak wynika z jego danych to ma on 12VA mocy a ten co Ci się spalił miał 18VA,i jak z tego wynika nowy zakup ma mniej szą moc wyjściwą.
  • #4 3278073
    hefid
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 6174
    Post był raportowany.
    Przeniosłem z: Zasilanie układów elektronicznych
REKLAMA