logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radio VW Gamma 4 SAFE 2 – jak odblokować i wpisać kod, TP+TA nie działa

lookass_88 29 Lis 2006 20:55 5232 5
REKLAMA
  • #1 3277166
    lookass_88
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Mam problem z radiem gamma 4. jest napis SAFE 2. w instrukcji napisane jest żeby przytrzymać TP i TA po czym powinno wyświetlić się menu do wpisania kodu. niestety ta kombinacja nie działa i na wyświetlaczu cały czas widnieje SAFE 2. Co można z tym zrobić?? Podkreślam, że mam kod do radia ale nie mogę uruchomić menu gdzie mógłbym go wpisać:/ POMOCY!!!
  • REKLAMA
  • #2 3279032
    alnus
    Poziom 28  
    Ocena: 66
    spróbuj wyłączyć je całkowicie z prądu - najlepiej odepnij akumulator na parę minut. po ponownym podłączeniu spróbuj jeszcze raz zgodnie z instrukcją. w oplowskim starym Grundigu pomogło, to może i w VW pójdzie...
  • REKLAMA
  • #3 3430224
    Medyk_la
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    lookass_88 napisał:
    Mam problem z radiem gamma 4. jest napis SAFE 2. w instrukcji napisane jest żeby przytrzymać TP i TA po czym powinno wyświetlić się menu do wpisania kodu. niestety ta kombinacja nie działa i na wyświetlaczu cały czas widnieje SAFE 2. Co można z tym zrobić?? Podkreślam, że mam kod do radia ale nie mogę uruchomić menu gdzie mógłbym go wpisać:/ POMOCY!!!

zwitam :)
    z tym wylaczeniem z pradu to polemizowalbym... ja mysle ze raczej trzeba zostawic przynajmniej na 1-2h z wlaczonym zasilaniem, ale trzeba zostawic na zalaczonych 2plusach... czyli ten po statyjce i od pamieci... wiec albo trzeba na wlaczonym zaplonie albo podpiac bezposrednio jakies... wtedy radio powinno wrocic do SAFE a dalej juz wiadomo...
    Pozdrawiam <M>
  • REKLAMA
  • #4 3439323
    Romkol
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Wystarczy pojeżdzić z właczonym radiem godzinkę, potem sam przechodzi w tryb wpisywania kodu
  • REKLAMA
  • #5 3445761
    Medyk_la
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    Romkol napisał:
    Wystarczy pojeżdzić z właczonym radiem godzinkę, potem sam przechodzi w tryb wpisywania kodu

Masz racje ale jest jeden warunek... nie mozna nawet na chwile przerwac doplywu pradu a co za tym idzie musimy "jezdzic" przez min. godzine i nie przerwac doplywu pradu przy zatrzymaniu np. "przy sklepie", no chyba ze przewiduje sie dluzsza trase...
    Pozdrawiam «M»
  • #6 3447534
    alnus
    Poziom 28  
    Ocena: 66
    to ten mój Grundig jest jakiś dziwny chyba, bo po zabawie klawiaturą się zawiesił i nic się nie dało zrobić, a po odłączeniu prądu, ponownym załączeniu i włączeniu radia wszedł w tryb wpisywania kodu, jak gdyby nigdy nic. i to do tego na postoju. jazda z włączonym radiem ( około 1,5 godziny napewno) nic nie zmieniła. nie wiem jak jest podłączony ( fabrycznie), ale wyłącza się po wyłączeniu zapłonu, więc musi mieć napięcie ze stacyjki, które w tym przypadku okazało się niepotrzebne. stara komputerowa szkoła pt. " najpierw wyłącz potem załącz powtórnie" jeszcze raz zdała u mnie egzamin. ale dobrze wiedzieć, że i stnieje też szkoła pt. " załącz i poczekaj"
REKLAMA