logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VW Beta radio SAFE – jak wpisać kod bez przycisku TP, brak klawisza, wyświetla ZE16

adi34 18 Sty 2007 11:37 9371 9
REKLAMA
  • #1 3456957
    adi34
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam . Na początku przepraszam za pytania ale szukałem i nadal nie rozumiem .
    Mam do tego radia kod , kupiłem na szrocie i wyjąłem z auta . Pracownik szrotu twierdził , że grało jak przywieźli auto do niego , ja przywiozłem do domu , podłączyłem dwa plusy i nic dalej nie mogę zrobić .
    Na wyświetlaczu jest napis SAFE , po włączeniu wcześniej przytrzymując dowolny klawisz jest napis ZE16 , który po czasie kilku sekund przechodi w SAFE .
    Nie wiem co robić czyli nie znam sekwencji wklepywania kodu .
    Czytałem inne posty na ten temat i tam jest o trzymaniu TP i TA , u mnie natomiast nie ma jednego klawisza , może TP . Brakuje pierwszego po klawiszach 1 - 6 .
    Moge podać inne informacje ale nie wiem co się jeszcze może przydać .
    Przepraszam raz jeszcze i pozdrawiam
    Adam
  • REKLAMA
  • #2 3457213
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 914
    Cóż, takie zakupy na bazarach, szrotach i innych złomowiskach niech lepiej pozostaną dla fachowców a lepiej takie radio odkupić trochę drożej ale od kogoś kto się zna. Możesz wtedy liczyć na pomoc, poradę w obsłudze jeśli nie na instrukcję lub sposób jej zdobycia.
    Ja znam kilkadziesiąt modeli o nazwie BETA do VW i Podejrzewam że do czasu gdy był wprowadzony kod i nieodłączany akumulator mogło grać. Jeśli jest to BETA4 Grundiga to kombinacja klawiszy do wpisania kodu to TA i TP, niestety ale bez znajomości tego kodu nie uruchomisz tego radia.

SławeK
  • REKLAMA
  • #3 3457234
    adi34
    Poziom 11  
    Ja znam kod do radia , ale nie potrafię wklepać i to tu jest kłopot .
    A czy to jest BETA 4 to nie wiem . Nie wiem tez jakiego klawisza brakuje .
    Napisz mi może w czym zawarty jest model tego radia , wtedy będę wiedział na czy stoje i czego szukać
  • #5 3457716
    adi34
    Poziom 11  
    OK dzięki za stronę , to jst Beta 4 .
    Wpisałem kod , zamrygał i znowu jest SAFE , ale dalej wyświetla się 1 .
    Czy to błędny kod ?
  • #6 3457787
    SlaweK
    Poziom 43  
    Tak, niestety.

SławeK
  • REKLAMA
  • #7 3457806
    adi34
    Poziom 11  
    Skopałem kod przy wpisywaniu , chyba , bo 4 jest podobna do 9 . Można wklepywać kody dowoli czy jest ograniczenie ?
  • #8 3457850
    SlaweK
    Poziom 43  
    Jest ograniczenie ale nie pamiętam po ilu razach. Ogólnie , SAFE1, SAFE2 i godzina czekania i tak kilka razy.

SławeK
  • #9 3457922
    adi34
    Poziom 11  
    No to lipa na całości . Wklepałem kod z 9-tką i jest SAFE 2 . Szrociarz mnie zrobił w karolka .
    To co z takim radiem zrobić ?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #10 3458095
    SlaweK
    Poziom 43  
    Jak widać na załączonym obrazku.... Cóż, nie wszystko co pisze flamastrem na radiu to jego kod a szrociarzowi mogło grać a mogło mu dyndać.
    Pozostaje Ci wizyta u kogoś kto się zna na tym lub serwisie VW.

SławeK

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy radia VW Beta, które po podłączeniu wyświetla komunikat SAFE oraz kod błędu ZE16, a użytkownik nie zna sekwencji wpisywania kodu zabezpieczającego. Radio pochodzi z demontażu (szrotu) i brak jest klawisza TP, który według dostępnych instrukcji jest potrzebny do wprowadzenia kodu. Model radia to Beta 4 Grundig. Próby wpisania kodu kończą się miganiem i pojawieniem się komunikatu SAFE1 lub SAFE2, co oznacza błędny kod lub zablokowanie radia po kilku nieudanych próbach. Wpisywanie kodu jest ograniczone czasowo, po kilku błędach konieczne jest oczekiwanie. Zalecane jest skorzystanie z pomocy fachowca lub serwisu VW, gdyż bez poprawnego kodu i znajomości procedury odblokowania radio nie będzie działać. Oznaczenia modelu znajdują się na bocznej etykiecie radia, a kod wpisuje się przy użyciu klawiszy TA i TP, których w tym egzemplarzu brakuje lub są nieczytelne.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA