W trybie serwisowym w linii SY zmieniłem na EM i w menu mogę zmieniać system głosu czyli wszystko powróciło do normy , ale jest inny problem bo miałem eproma 24w04 a zmieniłem na 24c04(bo taki tylko dostałem) i tryb serwisowy sie włącza za każdym razem obojętnie czy zewrę styki serwisowe czy nie to dlatego że te kostki mają inne adresy a w tryb serwisowy wchodzi się przez zmianę adresu kości czy ktoś mi powie co z tym zrobić
✨ Problem dotyczy telewizora Philips z płytą L7.2e, w którym brak dźwięku w programach nadawanych w mono, podczas gdy stereo i NICAM działają poprawnie. Przyczyną jest nieprawidłowo ustawiony system dźwięku; telewizor powinien być przestrojony na system DK zamiast B/G. Po wymianie pamięci EPROM na nieoryginalną (24c04 zamiast 24w04) pojawiły się problemy z trybem serwisowym, który włącza się automatycznie z powodu różnic w adresacji kości. Rozwiązaniem było skopiowanie zawartości oryginalnej pamięci 24w04 do 24c04, co przywróciło prawidłową pracę telewizora i dźwięk w programach mono. Dodatkowo, w trybie serwisowym w linii SY zmieniono ustawienie na EM, co umożliwiło zmianę systemu dźwięku i przywrócenie normalnej pracy audio. Wygenerowane przez model językowy.