logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Schemat blokowy TV-Zora: Operacje od sygnału do wyświetlenia na kineskopie

Huniek 30 Lis 2006 23:25 1256 4
REKLAMA
  • #1 3281332
    Huniek
    Poziom 2  
    Hej, mam maly problem mianowicie w poniedziałek mam seminarium na temat: Budowa odbiornika telewizyjnego. Szukałem w internecie i za duzo nie znalazłem :| więc wychodze z prośbą, może ma ktoś jakieś przydatne linki, PDF-y lub cokolwiek. Chodzi mi o schemat blokowy Tv-zora i co sie dzieje w poszczególnych blokach jakie operacje dzieją sie od wejscia sygnalu do wyswietlenia na kineskopie! Z góry dziękuje i prosze o pomoc :)
  • REKLAMA
  • #2 3281875
    PiotrM
    Poziom 22  
    Ocena: 43
    Polecam czasopismo Serwis elektroniki
  • REKLAMA
  • #3 3282109
    Huniek
    Poziom 2  
    Dzięki właśnie wyporzyczyłem 4 ksiązki mam nadzieje ze znajde w nich to co chcialem:

"Urządzenia elektroniczne" Cz. I i Cz. II A.J. Marusaka
    "Telewizja kolorowa w pytaniach i odpowiedziach" J. Kamler, J. Kania, E. Janczewska
    "Telewizja dla praktyków" Tadeusza Masewicza

Jeśli ktoś miałby jeszcze jakąś ciekawa książke lub coś w wersji elektronicznej to prosze o pomoc :)
  • REKLAMA
  • #4 3293176
    zaklinacz7
    Poziom 11  
    siemka, z tego marusaka to nie korzystaj, to bardziej dla zawodówek;), ale dwie kolejne ppzycje dobre, weź jeszcze pod uwagę czasmpisma typu np. radioelektronik

pozdra
  • #5 3293870
    Tyrystor
    Poziom 14  
    Ocena: 5
    Polecam "Odbiorniki telewizji kolorowej" Bolesława Urbańskiego. W tej książce jest wszystko omówione.
REKLAMA