logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Polar PDC585 nie grzeje wody podczas prania – sprawna grzałka, podejrzenie programatora

lukasz194881 01 Gru 2006 14:14 1470 7
REKLAMA
  • #1 3282669
    lukasz194881
    Poziom 2  
    Mam pytanie, ptralka wykonuje wszystkie czynności tylko w ich czasie nie grzeje wody. Grzałka jest dobra, czy to programator i ewentualnie czy można go samemu naprawić??
    Z góry dzięki
  • REKLAMA
  • #2 3282711
    staszekf
    Poziom 33  
    Ocena: 498
    Zanim się weźmiesz za programator sprawdź regulator temperatury oraz czy styki hydrostatu załączają grzałke
  • REKLAMA
  • #3 3282740
    lukasz194881
    Poziom 2  
    regulator działa a z tym hydrostatem to jak to sprawdzić?
  • REKLAMA
  • #4 3282979
    staszekf
    Poziom 33  
    Ocena: 498
    Po nabraniu wody styki 11 i 13 zwarte oraz styki 21 i 23 przy wysokim poziomie wody . Jeżli chcesz sprawdzać to pamiętaj o wyłączeniu pralki z sieci . Jeżeli to będzie OK to pzostaje programator. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #5 3283077
    lukasz194881
    Poziom 2  
    Dzięki uprzejmie. I również pozdrawiam
  • #6 3284267
    PS 663S BIO
    Poziom 31  
    Ocena: 189
    lukasz194881 napisał:
    Mam pytanie, pralka wykonuje wszystkie czynności TYLKO W ICH CZASIE nie grzeje wody. Grzałka jest dobra, czy to programator i ewentualnie czy można go samemu naprawić??
    Z góry dzięki

Sprawdzanie hydrostatu odpuściłbym sobie ;)
  • #7 3361131
    piotras320
    Poziom 1  
    Miałem ten sam problem... sprawdz termostat i gralke miernikiem.. jezeli jest ok to poszedl programator...
    U mnie styk od gralki w programatorze wtopil sie w plastik i nielaczylo ... mozna go rozebrac tylko ze nie ma srubek i jest problem ze zlozeniem .. mi sie udalo... zlozyc i naprawic pralka teraz dziala... to bylo chyba wejscie nr 2 o ile sie niemyle.. powinno byc nadpalone.
    Pozdrawiam
  • #8 3361376
    eeban
    Specjalista AGD
    Ocena: 1497
    szukaj programatora w tych modelach to standart >>>grzanie zrób przez przekażnik >>>>wtedy proramator posłuży ci dłużej :!:

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Pralka Polar PDC585 wykonuje cykle prania, lecz nie grzeje wody mimo sprawnej grzałki. Zaleca się najpierw sprawdzenie regulatora temperatury oraz styków hydrostatu, które powinny załączać grzałkę po nabraniu wody (styki 11 i 13 zwarte, a przy wysokim poziomie wody styki 21 i 23 zwarte). Sprawdzanie hydrostatu można pominąć, jeśli jest to trudne. W przypadku prawidłowego działania tych elementów, problem najprawdopodobniej leży w programatorze. W programatorze może dojść do stopienia styku grzałki, co powoduje brak połączenia i brak grzania. Programator można rozebrać i naprawić, choć jest to trudne ze względu na brak śrubek i ryzyko problemów ze złożeniem. Alternatywnie sugeruje się wykonanie grzania przez przekaźnik, co wydłuży żywotność programatora.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA