logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Przełożenie taśmy LCD w K700i czy ktoś już tego prubował??

@rti 02 Gru 2006 22:04 1219 1
REKLAMA
  • #1 3287759
    @rti
    Poziom 21  
    Ocena: 42
    Witam. Mam dwa wyświetlacze do k700i. Jeden jest z uszkodzoną taśmą a drugi jest pęknięty ale z dobrą taśmą. Myślałem nad tym aby dobrą taśmę wsadzić do tego drugiego wyświetlacza i w ten sposób uzyskać sprawny LCD. Próbował kiedyś ktoś czegoś takiego?? Jest to w ogóle wykonalne ?? Miałem stary rozwalony wyświetlacz z k500 i na próbę urwałem z niego tą taśmę i widze styki wiec w przypadku tych z k700 pewnie będzie podobnie. Kwestia tylko przyklejenie tej taśmy do samego wyświetlacza. Ma ktoś jakiś pomysł. Jest to oczywiście zabieg czysto eksperymentalny i nie zamierzam tego nigdzie zakładać ale przydać się może ;]
  • REKLAMA
  • #2 3288035
    ftb
    Poziom 35  
    Ocena: 100
    nie wiem czy ktoś próbował ale:
    Cytat:
    Jest to w ogóle wykonalne ??
    stawiajac w ten sposób sprawę ..tak to jest wykonalne (ktoś nawet produkuje je w końcu),ale nie opłacalne...by choć zacząć próby..trzeba mieć przewodzący odpowiedni klej który by utwardzał się np pod wpływem nieco wyższej temp.To zajęcie raczej dla techologa ale..myślę że aż tak niemożliwe w warunkach domowych do wykonania to nie jest.
    Wejdz tu :
    http://www.studio24.prv.pl/
    jest to strona prowadzone przez.. di-dżej eLJot 24 i tam gdzieś są dane do gościa który regeneruje wyswietlacze co prawda głównie od car radio ale problem myślę b.podobny
REKLAMA