logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Epson AcuLaser C1100 - błąd tonera niebieskiego i magenty, co robić?

skrzyniu 05 Gru 2006 18:58 2148 4
REKLAMA
  • #1 3298215
    skrzyniu
    Poziom 15  
    Ocena: 67
    Witam,

Drukarka wywa mi błąd tonera niebieskiego i magenty że są do wymiany. Zakładam drugą kasetę (zregenerowaną) z nowym chipem i jest to samo. Ciągle pisze aby wymienić toner. Kiedy wkładam ten niebieski toner do drugiej drukarki którą posiadam jest wszystko OK wiec wykluczam błąd czipa i kasety.

Może ktoś pomoże ??

Kris
  • REKLAMA
  • #2 3298468
    gandalf.s
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 25
    Sprawdz styki w drukarce u klienta. Wyczysc je.
  • REKLAMA
  • #3 3300696
    skrzyniu
    Poziom 15  
    Ocena: 67
    Które styki ?? chip lączy się radiowo z drukarką... A sama kaseta to tylko kupa plastiku
  • REKLAMA
  • #4 3303654
    gandalf.s
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 25
    Sorki, dawno nie regenerowalem tego wkladu :D Pomylilem z inna. Regeneracje robilem w tamtym roku i nie mialem problemu.

Jesli moge cos zasugerowac to wyczysc drukarke moze gdzies sa zaklocenia.

Pozdrawiam
  • #5 3994951
    cysio22
    Poziom 11  
    Ocena: 10
    Masz źle zregenerowany toner tzn na 99 % będzie zły proszek który zasypał ci developer i dlatego drukarka pokazuje błąd że masz włożyć nowy toner !!
    Teraz to pozostaje ci :
    -wyczyścić developer i zastosować oryginalny toner i modlić się że drukarka odpali
    -jeżeli to nie pomoże to będziesz musiał kupić nowy developer koszt ok 300-400 zł

Sam już przechodziłem ten temat teraz drukarka mi drukuje ale wałek magnetyczny zle nabiera proszek i drukowanie na czarno marnie wygląda......
    Więc nikomu nie proponuje regeneracji tonerów w tej drukarce ludzie sprzedają jakiś nie sprawdzony syf a nie proszek który później potrafi zasyfić całą drukarkę.........
REKLAMA