logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dźwięk na Asrock 775 dual - potrzebne sterowniki !

7Pavel7 06 Gru 2006 20:00 6481 6
REKLAMA
  • #1 3302434
    7Pavel7
    Poziom 10  
    Mam następujący problem posiadam tę płytę główna wraz z zintegrowana kartą dźwiękową niestety karta nie chce działać ciągle cicho w ogóle jej nie widzi.
    Gefore wgrałem za pomocą swoich sterowników z Nvidi jednak cięgle nie mam głosu.
    Czy posiada ktoś sterowniki pod ta płytę lub czy ktoś zna sposób na rozwiązanie mojego problemu.
    Z góry dziękuje za odp. pozdrawiam
    Moderowany przez TONI_2003:

Zmieniłem temat postu oraz sam post!
    ... nie krzycz , nie używaj Caps Locka !
    Zły dział...

• REKLAMA
  • #2 3302629
    K!lleR
    Poziom 39  
    Ocena: 131
    Może poprostu pokładówka wysiadła. Niech kolega zamontuje kartę na PCI i wtedy będzie jasność. A sterowniki znadzie kolega na stronie Asrock, do tej zintegrowanej.

Niech kolega poda dokładny model płyty głównej bo Duale są dwa.

Sterowniki:

http://www.asrock.com/support/download.asp?Model=775Dual-VSTA
    http://www.asrock.com/support/download.asp?Model=775Dual-880Pro
  • REKLAMA
  • #3 3302655
    7Pavel7
    Poziom 10  
    Komputer jest nowy wczoraj kupiony pierwszy raz wgrany Windows dokładna nazwa płyty:
    Intel-775 Asrock Dual-VSTA PCIEX+AG
    Widzę że jest link pod moja czyli wystarczy ściągnąć i zainstalować ten plik Audio co waży 24.17mb ?
    Poprawiłem post TJT
  • REKLAMA
  • #4 3302675
    K!lleR
    Poziom 39  
    Ocena: 131
    Proszę sprawdzić w BIOS'ie czy pokładowy dźwięk jest włączony.

7Pavel7 napisał:
    Widze ze jest link pod moja czyli wystaczy sciagnac i zainstalowac ten plik AUDIo co wazy 24.17mb ???

Dokładnie tak.
  • REKLAMA
  • #5 3303308
    7Pavel7
    Poziom 10  
    Gdy instaluje te sterowniki to wyskakuje mi że muszę zainstalować service pack.
    Kiedy go ściągnąłem i próbuje zainstalować to wyskakuje mi błąd że klucz jest nieprawidłowy.
    Wiecie może co mam zrobić w tej sytuacji?

PS. Do moderatora
    Przepraszam za zamieszczenie posta w nieodpowiednim miejscu, spieszyłem się i nie zauważyłem.
    Przypominam, że zdanie rozpoczynamy z wielkiej litery i kończymy kropką, stosujemy również znaki przestankowe (interpunkcja).
    Pisownię niektórych postów koryguję sam, jednak nie jest to moim obowiązkiem.
    TONI_2003
  • #6 4145721
    Jerzyczeka
    Poziom 17  
    Ocena: 36
    Panowie

Gdzie szukać sterowników pod Win98 do tej płyty?
  • #7 4145748
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 587
    Wcześniej napisano:
    K!lleR napisał:
    Niech kolega poda dokładny model płyty głównej bo Duale są dwa.
    Sterowniki:
    http://www.asrock.com/support/download.asp?Model=775Dual-VSTA
    http://www.asrock.com/support/download.asp?Model=775Dual-880Pro

Kolega równiez nie podał, którą ma płytę. Jeżeli tą pierwszą, to producent napisał:
    OS - Microsoft® Windows® 2000 / XP / XP 64-bit / Vista™ / Vista™ 64-bit compliant
    Jeżeli tą drugą, to producent napisał:
    OS - Microsoft® Windows® 98SE / ME / 2000 / XP / XP 64-bit compliant

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy braku dźwięku na płycie głównej Asrock 775 Dual z zintegrowaną kartą dźwiękową, która nie jest wykrywana lub działa bardzo cicho. Użytkownik zainstalował sterowniki do karty graficznej Nvidia, ale dźwięk nadal nie działa. Zalecane jest podanie dokładnego modelu płyty głównej, gdyż seria 775 Dual obejmuje różne modele. Po podaniu modelu Intel-775 Asrock Dual-VSTA PCIEX+AG wskazano oficjalne sterowniki audio dostępne na stronie producenta. Należy również sprawdzić w BIOS-ie, czy zintegrowany dźwięk jest włączony. Podczas instalacji sterowników pojawia się wymóg instalacji odpowiedniego Service Pack, który jednak nie instaluje się z powodu błędu nieprawidłowego klucza. Dodatkowo pojawiło się pytanie o dostępność sterowników pod system Windows 98, na co producent wskazuje kompatybilność modeli z różnymi systemami operacyjnymi, w tym Windows 98SE dla niektórych wersji płyty.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA