logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak usunąć farbę z matrycy i klawiszy laptopa bez smug i przebarwień?

maly187 07 Gru 2006 01:10 1756 5
REKLAMA
  • #1 3303613
    maly187
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    mam problem malowałem pewna czesc od laptopa na srebno i nie zakryłem dokładnie matrycy i mi sie troszeczke zakurzyła i teraz nasuwa mi sie pytanie czy to zmyc zebym niemiał zadnych smóg a ni zadnych przebarwien wdało mi sie tez troche na klawisze boje sie użyc jakiego kolwiek alkoholu jak dotad uzyłem benzyny ekstrakcyjnej ali nic nie dało czekam na jakies rady z waszej strony
  • REKLAMA
  • #2 3303640
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 3303791
    maly187
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    tak to byl spray konkretnie samochodowy jakis lakier motipa chyba akrylowy :/
    no poprubuje czegos

Dodano po 19 [minuty]:

ufff problem mam z głowy pomogly perfumy adidas 3 :d czarna butelka jak by ktos chciał wiedziec niezostawiło smug czysciutki jak łezka ::D zadnych przebarwień :D:D: dzieki szaman ze mnie powstrzymałes od tego acetonu :d
  • REKLAMA
  • #4 3303843
    jaceks74
    Poziom 12  
    Ocena: 12
    Stary lakier akrylowy udało mi się zmyć z absu (nie niszcząc tworzywa) lakierem bezbarwnym (przeźroczystym) też motipa.

Może w tym szaleństwie jest metoda?
  • REKLAMA
  • #5 3306137
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 3306244
    dual
    Poziom 21  
    Ocena: 72
    Najbezpieczniej będzie jeśli zamiast zmywania zastosujesz polerowanie czyli delikatne ścieranie , a jako pastę ścierną możesz zastosować zwykłą pastę do zębów . Oczywiście na okresowo i na koniec zmywaj ścierane miejsce wilgotną ściereczką .
REKLAMA