logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mozilla Thunderbird - gdzie jest spam usunięty automatycznie?

Adewag 08 Gru 2006 16:25 16250 7
REKLAMA
  • #1 3308819
    Adewag
    Poziom 21  
    Ocena: 249
    Jak odczytać pocztę uznaną za spam i usuniętą automatycznie ?
  • REKLAMA
  • #2 3308833
    koli84
    Poziom 14  
    Ocena: 11
    Poczte uznana za spam, thunderbird przenosi do kosza, lub po odpowiedniej konfiguracji do wybranego folderu.
    Jeżeli nie konfigurowałeś gdzie ma być przenoszony spam, to sprawdź w koszu.
  • REKLAMA
  • #3 3308955
    Adewag
    Poziom 21  
    W koszu nie ma.Jest tu :

C:\Documents and Settings\Piotr\Dane aplikacji\Thunderbird\Profiles\gh3l6pc9.default\Mail\Local Folders

ale co dalej?
  • REKLAMA
  • #4 3309234
    koli84
    Poziom 14  
    Ocena: 11
    Adewag napisał:
    W koszu nie ma.Jest tu :

C:\Documents and Settings\Piotr\Dane aplikacji\Thunderbird\Profiles\gh3l6pc9.default\Mail\Local Folders

ale co dalej?

Pisząc "kosz" miałem na myśli kosz w programie mozilla thunderbird :D
  • REKLAMA
  • #5 3309355
    Adewag
    Poziom 21  
    No ale co dalej?
  • #6 3309400
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 923
    w thunderbirdzie wejdż do elementów usunietych ( kosz ) i odczytaj swoje e-maile
  • #7 3309552
    Adewag
    Poziom 21  
    Niestety nie mogę odnaleźć takiej zakładki.Chodzi mi o wiadomości uznane za spam a nie te które sam usunąłem.
  • #8 3314248
    Brick_G
    Poziom 28  
    Ocena: 30
    wylacz usuwanie automatyczne na rzecz przenoszenia do zdefiniowanego przez siebie folderu - np. o nazwie SPAM. chyba ze masz na mysli filtr na serwerze - wtedy wylacz go tam i filtrowanie pozostaw Thunderbirdowi.

Podsumowanie tematu

✨ W programie Mozilla Thunderbird wiadomości uznane za spam są domyślnie przenoszone do folderu "Kosz" (elementy usunięte), o ile nie została skonfigurowana inna lokalizacja. Jeśli automatyczne usuwanie spamu jest włączone, wiadomości mogą być trwale usuwane i nie pojawiają się w żadnym folderze. Aby odczytać spam, który został usunięty automatycznie, należy wyłączyć tę funkcję i skonfigurować przenoszenie spamu do wybranego folderu, np. o nazwie "SPAM". W przypadku, gdy filtr antyspamowy działa na serwerze, warto go wyłączyć i pozostawić filtrowanie Thunderbirdowi, co umożliwi dostęp do wiadomości w lokalnych folderach programu. Lokalizacja profilu Thunderbird na dysku (np. w katalogu Local Folders) nie jest bezpośrednio użyteczna do odczytu usuniętych wiadomości bez odpowiedniej konfiguracji programu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA