logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Odbarwiony Barton. Przebarwienia w postaci smug. Czy procesor jest dobry?

Latarnik 08 Gru 2006 18:28 855 2
REKLAMA
  • #1 3309319
    Latarnik
    Poziom 15  
    Ocena: 6
    Witam
    Jak w tytule. Rdzeń ma przebarwienia w postaci smug czy jak to nazwać. Wyglądają jakślady po frezie na radiatorze. Mają jaśniejszy kolor od rdzenia. Czy procek jest walnięty ? Poniżej zdjęcie:

Odbarwiony Barton. Przebarwienia w postaci smug. Czy procesor jest dobry?

Sprawdzałem omomierzem kondensatory. Dają odpowienią wartość, a od spodu nie ma przebarwień.
  • REKLAMA
  • #2 3309368
    _666_
    Poziom 29  
    Ocena: 9
    Witam

Odkad to kondensatory mierzy sie omomierzem?

Moze to miejsce jest poprostu wytarte lub to dzialalnosc "agresywnych" past termoprzewodzacych?

Czy procesor jest takze choc troche ukruszony?

Jak chce sie Kolega dowiedziec jak wyglada spalony procesor to polecam sciagnc filmik z www.tomshardware.com
  • #3 3309398
    Latarnik
    Poziom 15  
    Ocena: 6
    Postępowałem według instrukcji zawartej w tym pliku (http://vip.amd.com/pl-pl/assets/content_type/DownloadableAssets/RMA_Presentation_Polish.pdf), to jeśli chodzi o kondensatory. Licho wie czym ten procek był wcześniej smarowany. Czy te nowe pasty Liquid coś tam dają taki efekt ?
    Procek nie jest ukruszony (choć to wcale nie oznaka uszkodzenia, ostatnio włożyłem znajomemu okrutnie szczerbatego Athlona i działa pięknie).
REKLAMA