logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Unimor Siesta3. Nie włącza się. Warto go naprawiać?

Kowal1X2 09 Gru 2006 13:28 1278 3
REKLAMA
  • #1 3311738
    Kowal1X2
    Poziom 13  
    Ocena: 29
    Mam telewizor dostałem od znajomego. Telewizor wogóle sie nie włącza otworzyłęm go i od razu rzuciło mi sie na oczy spalenie pewnego obszaru. NIe wiem czy warto go naprawiać wszystko na fotce pokaże. Jezei ktoś moze to prosze napisać czy wystarczy powymieniać te elementy w koło zwęglenia heh
    Załączniki:
    • Unimor Siesta3. Nie włącza się. Warto go naprawiać? DSC00086.JPG (298.57 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Unimor Siesta3. Nie włącza się. Warto go naprawiać? DSC00084.JPG (210.79 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Unimor Siesta3. Nie włącza się. Warto go naprawiać? DSC00083.JPG (187.85 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3311798
    danielkk
    Poziom 31  
    Ocena: 112
    usun prowizje za zdjeca bo inaczej ci nikt nie pomoze!!!

Dodano po 1 [minuty]:

zrob inne zdjecia bo na tych nic nie widac. sa nieostre i w ogole nie widac co tamjestspalone czy uszkodzone!!!!!!!!!!!1
  • REKLAMA
  • #3 3312886
    Kowal1X2
    Poziom 13  
    Ocena: 29
    sory ale nie mam cyfrówki więc zdjecią są tylko tak dla orientacji czyli gdzie to zwęglenie miało mniej wiecej miejsce. Porszę mi napisać co musicie wiedzieć żeby coś doradzić.
    dodam jeszcze:
    elementy wokół zweglenia to:
    - ten tranzystor ma oznaczenia S2055AF
    - ta dioda obok sie zupełnie stopiła
    -no i te kondensatory tez wydaje mi sie to juz złom (niebieski i biały).
    Jakby co mam schemat tego telewizora ściągłem z netu.
  • #4 3312969
    zdzich42
    Poziom 41  
    Ocena: 865
    Ostrym nożem robisz ... jeszcze wiekszą dziurę wydrapując zwęgloną część laminatu. Umyjesz płyte izopropanolem. Jak zrobisz to solidnie nie bedzie przewodziła. Łączenie w/g schematu , przemalowanie kalafonią rozrobiona w spirytusie i po kłopocie.
REKLAMA