logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dlaczego godzina zmienia się samoczynnie na Windows XP?

tyszek 09 Gru 2006 22:18 2248 5
REKLAMA
  • #1 3313672
    tyszek
    Poziom 17  
    Ocena: 29
    Witam

problem polega na tym że od czasu postawienia nowego systemu (win xp)
    zmienia się godzina. Nie jest to wina baterii bo jest ostatnio wymieniana, oraz data się nie zmienia.

ktoś ma jakiś pomysł??
  • REKLAMA
  • #2 3313698
    Elektryk80
    Poziom 25  
    Ocena: 61
    Może jakiś robak się zagnieździł. Skanowałeś system ?
  • REKLAMA
  • #3 3313716
    arnoldk_20
    Poziom 35  
    Ocena: 114
    Czy jesteś w 100% pewien że z baterią wszystko jest w porządku.
  • REKLAMA
  • #4 3313731
    Brick_G
    Poziom 28  
    Ocena: 30
    System automagiacznie synchronizuje czas i date korzystajac z serwerow np. microsoft.time (opcja domyslnie wlaczona) - bycmoze kolega ma ustawiona inna strefe czasowa niz ta w ktorej sie znajdujem (GMT + 01:00) - Sarajewo, Skopje, Zagrzeb, Warszawa - wiem ze to brzmi banalnie - niemniej prosze sprawdzic czy aby nie jest ustawiona inna strefa czasowa - stad godzina moze sie sama "przestawiac" kiedy kolega probuje ja skorygowac
  • REKLAMA
  • #5 3313743
    paweliw
    Spec od komputerów
    Ocena: 230
    tyszek napisał:
    problem polega na tym że od czasu postawienia nowego systemu (win xp) zmienia się godzina.

W jaki sposób zmienia się godzina (ilość minut/godzinę), czy po odłączeniu połączenia z internetem jest to samo ?

Czy jest włączona usługa Czas systemu Windows ?
    jeżeli tak to ją wyłącz i zobacz zmiany.

Mimo wszystko sprawdź raz jeszcze baterię w BIOS-ie, bo to jednak ona jest najczęstszym problemem.

Jak nic nie pomoże wklej log z hijackthis na forum. Zobaczymy co Ci się uruchamia w autostarcie i czy Ci się jakieś robactwo nie zalęgło. Uruchom program i wykonaj: "Do a system scan and save a logfile". Log wklej w treść wiadomości, nie jako załącznik.
  • #6 3315109
    tyszek
    Poziom 17  
    Ocena: 29
    Witam wszystkich ponownie
    Bateria obstawiam zę jest ok. bo data jest dobra tylko dzina się zmienia. Jak będę na tym drugim kompie to sprawdzę o ile się uda system podnieść bo ani waryjny ani zaden tryb nie wchodzi ;/;/;/;/

windows i wszystko jasne.

System był scanowany nod 32 z aktualnymi bazami.
    Chciałem jakiś spywearem ale nie zdażyłem bo już nei chce wstać ;/

z góry dzięki za powyższą pomoc.
REKLAMA