logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Manta czarno biały obraz po około 10 minutach. Na innym TV wszystko jest OK.

Ferbiak 10 Gru 2006 11:46 1934 2
REKLAMA
  • #1 3314909
    Ferbiak
    Poziom 1  
    Witam
    Posiadam Mante emperor recorder. Po właczeniu do TV wszystko jest ok a po 10 minutach obraz robi sie czarno biały.Na innym telewizorze działa bez zarzutu. Czy to moze byc jakies uszkodzenie telewizora.
  • REKLAMA
  • #2 3315417
    Karol 1
    Poziom 25  
    Ocena: 30
    Sam sobie odpowiedziałeś.... to wina telewizora.
    Skoro na innym jest ok. :)
  • #3 3318440
    jaqbas2
    Poziom 27  
    Ocena: 14
    Witam !

To tak ku uwadze i z sugestią sprawdzenia...
    Ja wczoraj zostałem poproszony o ocenę odtwarzacza DVD firmy LG - i to ze średniej półki. Od kupna działał podłączony chinch'ami do OTVC Sharp mogącego pracować miltistandardowo - ale z wyborem standardu ręcznie z klawiatury lokalnej lub pilotem. Podobnie jak w opisywanym powyżej przypadku po kilku tygodniach nienagannej pracy zniknął kolor. Monity w sklepie nic nie pomogły - właścicielka odebrała sprzęt jako sprawdzony i sprawny. Oczywiście po powrocie do domu i podłączneiu jak dawniej - koloru nie było.
    Ja aby to wszystko sprawdzić zabrałem ze sobą podręczny TV pracujący tylko w PAL-u. Najpierw podłączyłem DVD poprzez wyjścia chinch. Koloru nie było. Jakeż było moje zdziwienie kiedy skorzystałem z gniazda Euro. Wówczas kolor był, i był stabilny. Kiedy ponownie podłaczyłem DVD do Sharp'a przewodami chinch i zacząłem zmieniać standardy kolor też się pojawił... ale w standardzie NTSC3,58. ;)
    Jeśli ten TV , na którym był kolor przy sprawdzaniu ma przełączanie standardu w automacie - to właśnie taki efekt może być !

Może tutaj też głupieje system kodowania koloru ?

Pozdrawiam !
REKLAMA