logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z Nagrywarką DVDRW/RAM LG GSA-H22L LightScribe

bombka_fym 11 Gru 2006 10:30 1276 3
REKLAMA
  • #1 3318478
    bombka_fym
    Poziom 10  
    a więc mam problem z tą nagrywarką --> Nagrywarka DVDRW/RAM LG GSA-H22L LightScribe .... ponieważ jest napisane wszędzie ze płyty CD wypali od 4x do 48x ... a ja wkładam płytke i chcem sobie nagrac CD Audio (w nero) ... i są tylko dostępne szybkosci takie jak, 48x 32x 24x 16x .. a ja potrzebuje 8x :-( ... Jestem DJ'em i potrzebuje tak wolno nagrac po to zeby mi sie w CD-Playerze nie cieła płytka ... pomożecie ... ???

z Góry Dziękuje :-)) Pozdrawiam !!!
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3318726
    Masster
    Poziom 32  
    Ocena: 46
    A próbowałeś nagrywać z 16x? Przy tak szybkiej nagrywarce nie powinno być problemu z płytami CD-A nagranymi w ten sposób, spróbuj.
  • REKLAMA
  • #3 3318946
    bombka_fym
    Poziom 10  
    w zasadzie bym mógł ale nie mam u sibie CD-Player'ów i neiwiem jak bedzie grać .. lae spróbuje .. ale jak tak sobie myśle to chyba powinno być to 4x 8x skoro tak wszedzie pisze na stronach ... :/ własnie wrócilem od kumpla byłem u niego z nagrywarką moją i jest tak samo :/
  • #4 3318963
    Masster
    Poziom 32  
    Ocena: 46
    Tu nie chodzi o nagrywanie z jakąś uniwersalną prędkością a o to, że dana nagrywarka nagrywa w 100% poprawnie płyty zazwyczaj w mniejszej od znamionowej prędkości. Ja mam np. nagrywarkę 24x i jak nagram płytę z max prędkością to nawet niektóre CD-ROM'y nie chcą jej odczytać a jak nagram z 10-16x to nie ma z nimi problemu zarówno w CD-ROM jak i w odtwarzaczach CD-A.

PS. Za punkty dziękuję ale mam ich ponad 800 i naprawdę nie potrzebuję więcej ;), wystraczy kliknięcie na "pomógł mi". Jak chcesz to mogę Ci trochę przelać.
REKLAMA