logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Logitech UltraX - zawieszanie się Windows po użyciu klawiszy funkcyjnych

Kooz 12 Gru 2006 08:53 897 1
REKLAMA
  • #1 3322042
    Kooz
    Poziom 18  
    Ocena: 7
    Witam

Mam klawiature Logitech UltraX (nie wersja Media czyli nie ma do niej sterownikow), ma ona dodatkowe klawisze do E-Mail, WWW itp, wszystko dzialalo OK, az tu wczoraj proboje odpalic www klawiszem - zwis, nic sie nie dzieje nie mozna nic zrobic, tylko twardy reset pomaga, to samo z innymi klawiszami funkcyjnymi, po wcisnieciu obojetnie ktorego, windows sie wiesza i trzeba restartowac komputer. Nie wiem co robic, nie mam zbytnio ochoty na reinstalacje systemu, moze ktos pomoze rozwiazac ten problem? Przelaczalem klawiature miedzy USB a PS2 ale nie pomoglo a HID jest wlaczony. Klawiatura jest sprawna na 100%.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3325675
    machina73
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 8
    Witam.

Problem, który opisujesz przerabiałem wielokrotnie.
    Odłącz klawiaturę, odinstaluj sterowniki klawiszy, wyczyść rejestr, wyłącz i włącz ponownie HID, wyłącz komputer, podłącz klawisz, poczekaj aż system go wykryje jako nowe urządzenie, zainstaluj sterowniki. Powinno działać, jakiś czas. W Logitechu pierwszy raz słyszę o takim problemie zwykle dotyczył badziewniejszych klawiatur. Zresztą winda jest nieobliczalna.

machina
REKLAMA