Ma ktos pomysł na zorganizowanie lin in w oplowskim car300??
Znalazłem rozwiazanie dla car400 (ale to Philips a ja mam car300 Blaupunkt....)
Znalazłem rozwiazanie dla car400 (ale to Philips a ja mam car300 Blaupunkt....)
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tampkhenr napisał:jeżęli nie musisz miec kasety to dośc łatwym rozwiązaniem jest wpięcie za wzmacniacz korekcyjny z głowisy kasety tak przynajmniej próbowałbym i tak robiłem w wielu radiach . drugim rozwiązaniem jest zamiast AM i to chyba nawet kilka dni temu pisał Sławek (identyczne pytanie było zadane bardzo niedawno tyle że podpowiedzi były rrrewelacyjne ...!
SlaweK napisał:Popatrz na schemat radia i aplikację audioprocesora a wszystko będziesz tam miał. Jeśli dopasujesz prawidłowo poziom sygnału to będziesz miał prawdziwe Line In. A wejściem AM jest tyle łatwiej że masz możliwość sterowania nim z klawiatury radia.
SławeK
SlaweK napisał:Ludzie, może jeszcze w formie komiksu ?
Trochę podstaw, samozaparcia, myślenia i kultury technicznej i da się zrobić ucząc się czegoś przy okazji. Moje porady z wyrachowania są naprowadzające na rozwiązanie a nie gotowcem by tylko Ci którzy trochę się chociaż znają mogli z nich skorzystać a nie każdy brał lutownicę i psuł radio. Żaden serwisant nie lubi tak zepsutego sprzętu naprawiać.
SławeK
SlaweK napisał:Dlatego z to rozwiązanie odpadaOczywiście można wykorzystać te dodatkowe wejścia, po to one tam są ale to radio z nich nie korzysta i procesor nie wysyła rozkazu włączenia ich po szynie I2C. Gdybyś wykorzystał "kawałek" procesora i wysłał z niego taki rozkaz to wejście uaktywniło by się ale to trochę trudne. SławeK
SlaweK napisał:Moge prosić Sławku o troche bliższe naprowadzenie na temat.... poszperam i postaram sie do tego dojść ale ta wskazówka to jeszcze mało jak dla mnie, troszke wiecej szczegółów proszePoza tym nie tylko kondesatory ale i dopasowanie poziomu sygnału i impedancji wejścia. SławeK
RobertKronski napisał:Dziekuję wszystkim za bezinteresowną i super wyczerpującą pomoc w rozwiazaniu problemu. Gdyby nie to forum pewnie nie poradziłbym sobie nigdy z rozwiązaniem tego problemu:!: Dodatkowo dziekuję za mobilizujace mnie do samodzielnego poszukiwania rozwiązań posty:!:
Szczytny cel, przede wszystkim nauczaćSugerować, nie dawać gotowych rozwiązań
Popieram takie inicjatywy:!: Gdyby nie to forum nie wiedziałbym że tak też można rozwiązywać wszelkie problemy:!: Wystarczą tylko chęci i troche wolnego czasu żeby pojąć tajemną wiedze z dziedziny elektroniki. Jeszcze raz WIELKIE DZIĘKI:!:
![]()
Ale zaraz..... teraz pojawia sie kolejny problem.... po co teraz komu to forum:?:kiedy wystarczą książki i inne strony internetowe......
![]()
doubleube napisał:Skad wiesz czy przerasta czy nie?
...........
...........
...........
A wszystkim wszystko-wiedzacym dziekujemy za pomoc
doubleube napisał:dokladnie mam tak zrobione
juz bez przekaznika bo wystarczy jeden obwod zewrzec na stale a drugi
do przelaczania radio/kaseta po przez przyklejowny do przyciskow mp3 wlacznik
a kablem ekranowanym wpialem sie po przez kondzior 1mikro i dzielnik 10k i 6,8k ktory juz tam jest zastosowany do linii kaseta (glowica)
zrobilem przerwe i wlutowalem sie
i pieknie chodzi
a telefon/mp3 sluzy takze do rozmow czyli zestaw glosnomowiacy
telefon to SE K750 ze sluchawkami od W800 czyli jest gniazdo jack
karta pamieci 1GB