logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki wzmacniacz stereo do domu? Coś w przedziale do 1000 zł.

Tomi. 13 Gru 2006 13:13 1787 6
REKLAMA
  • #1 3326363
    Tomi.
    Poziom 11  
    Witam! Ja z takim pytaniem. Zastanawiam sie nad kupnem wzmacniacza stereo do domu i potrzebuje fachowej pomocy w wyborze. Nie jestem moze az tak duzym audiofilem pewnie dlatego ze nie mam za duzo kasy...Ale uwielbiam sluchac muzyki i zalezy mi na jak najlepszej jakosci w stosunku do ceny. Posiadam kolumny Tonsila altusy 110 wiem ze to kaszana no ale od czegos trzeba bylo zaczac a te akurat zostaly:P Zastanawiam sie nad Denonem PMA-500AE bo z tego co sie orjentuje jest to sprzet renomowanej firmy. Na poczatku chcialem Harmana Kardona no ale fundusze nie pozwalaja mi przekroczyc sumy 1000 PLN. Slucham przewaznie Hip-Hop'u i nie raz House. Co sadzicie o tym wzmacniaczu moze zaproponujecie cos w przedziale do 1000 zl. Kolumny tez zostana wymienione ale to za jeszcze troche napewno na jakies JBL ewentualnie Jamo. Chodzi mi o wzmcniacz stereo nie o Amplituner bo pokoj mam za maly zeby rozmiescic 5 kolumn tak jak sie nalezy wiec po co robic sobie problem nie potrzebnie. Czekam na wasze propozycje pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #2 3326394
    RADMOR_MAN
    Poziom 17  
    Ocena: 4
    Polecam ci oczywiście radmora 5102. Ma świetne brzmienie i do najsłabszych nie należy. Będzie idealny do hip-hopu i techno ze względu na mocny, podbity bas i świetne wysokie tony. Jak masz wiecej pieniędzy możesz się przyczaić na radmora od natrixa http://allegro.pl/item149034071_radmor_5102_od_natrixnatrix_unitra_.html
    Ja jakoś nie mam przekonania do denonów i innych japońskich wynalazków. Wczoraj odłączyłem mojego 5102 i podłączyłem denona pma-730. Poprostu grał gorzej niż radmor. Jak masz oryginalne altusy 110 to jesteś posiadaczem całkiem niezłych kolumn. Wystarczy, że zestroisz bass-reflex i wrzucisz lepsze wysokotonowe np. GDWT 9/80/5F ,można jeszcze zrobić jakieś dobre wytłumienie i już można słuchać dzikich altusów. Ja mam altony 80 po gruntownym remoncie i bardzo sobie je chwalę, do pokoju mojego pokoju 16m2 wystarczają w zupełności. Nie ma takiej muzy na której gdn-owi 25/60 zabrakłoby dolnego pasma, średniak i wysokie krzyczą, ale ja mam najwyższy model tubowego tonsila więc jest ciut lepiej, można się do tego przyzwyczaić. Oczywiście wyrzuciłem zwrotki od altonów i użyłem zwrotek od mildtonów ze względu na lepsze filtry.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 3619769
    erni83
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    WITAM wybór wzmacniacza to trudna sprawa, jest wiele firm i każda firma ma swoich zwolenników jak i przeciwników. Ceny sprzętu audio poszły w ostatnim czasie sporo w dół wiec najlepiej kupić nowy. Można wybrać sie do sklepu i posłuchać jak co gra i wybrac. Jeśli chcesz możesz kupić w skepie albo można tez kupić przez allegro zaoszczędzając troche grosza. Ale moja rada to przed zakupem posłuchć co chcesz kupić bo każdy z nas ma inne upodobania muzyczne.
  • #5 3620405
    adik204
    Poziom 12  
    Ocena: 8
    Ja osobiscie równiez polecam RADMORA 5102. Sam mam takiego i bardzo dobrze sie spisuje. mam kolumienki tonsila 30W. zestaw nazywa sie ZG30C114. ładnie gra. ale te radmorki uciagaja wieksze kolumienki np. Altusy 110. tak jak mówie

RADMOR 5102 IS THE BEST!!!
  • #6 3620641
    rosim
    Poziom 15  
    Ocena: 15
    z tego co wiem to HK dosc dobrze współpracuje z JBLami no i do tej muzy jbl jak znalazł
  • REKLAMA
  • #7 3633216
    Pablo1964
    Moderator
    Ocena: 642
    Tak, ale nie ta kasa.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Poszukując wzmacniacza stereo do domu w budżecie do 1000 zł, dyskutowano o kilku modelach i markach. Użytkownik posiada kolumny Tonsil Altus 110 i rozważa Denon PMA-500AE ze względu na renomę firmy, ale inni uczestnicy polecają wzmacniacz Radmor 5102 jako lepszy pod względem brzmienia, szczególnie do muzyki hip-hop i techno, ze względu na mocny bas i wyraźne wysokie tony. Radmor 5102 jest chwalony za kompatybilność z kolumnami Tonsil, a także za jakość dźwięku przewyższającą niektóre modele Denona, np. PMA-730. Pojawiła się także propozycja Harman Kardon HK670, który jest podobny do modelu HK970, cenionego za dobre brzmienie i potencjalnie dostępny w okolicach 1000 zł na aukcjach. Zwrócono uwagę, że wybór wzmacniacza powinien uwzględniać indywidualne preferencje muzyczne i możliwość odsłuchu przed zakupem. Wzmacniacz stereo jest preferowany nad amplitunerem ze względu na ograniczoną przestrzeń i brak potrzeby obsługi wielu kanałów. W planach jest także wymiana kolumn na JBL lub Jamo, które dobrze współpracują z Harman Kardonem.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA