logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak stworzyć forum na serwerze Neostrady? Instrukcje i wskazówki

pawmajc 14 Gru 2006 23:04 1326 5
REKLAMA
  • #1 3332437
    pawmajc
    Poziom 16  
    Ocena: 15
    witam serdecznie nie jestem pewien czy moje pytanie zadaje w odpowiednim miejscu jeśli nie to prosze mój post przenieść do kosza.
    Chciał bym zrobić sobie forum a posiadam serwer na neostradzie.Czy jest możliwość stworzenia forum na tym serwerze jeśli tak to napiszcie mi jak to zrobić z góry wielkie dzięki pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 3332452
    myfirma2006
    Poziom 13  
    Ocena: 9
    kolego przede wszystkim na neo nie masz stałego ip popracuj nad tym

jets to do zrobienia

a forum pewnie sie da ale po co jak za free mozna na necie
  • REKLAMA
  • #3 3332844
    al777
    Poziom 27  
    Ocena: 83
    Gdyby kogoś interesowało, to jednym z "obejść" dla dynamicznego IP w Neostradzie (i podobnych) jest zarejestrowanie się w jakimś darmowym serwisie Dynamic DNS (np. www.dyndns.org ale są i inne).
    Wtedy adres takiego komputera może być podawany np. jako "www.mojanazwa.dyndns.org", gdzie człon "mojanazwa" daje się ustalić podczas rejestrowania się w serwisie, reszta jest "na sztywno".

Aktualizacją zmieniającego się IP zajmuje się zainstalowany na komputerze program (np. DynDNS Updater - również darmowy), a poza tym niektóre routery do Neostrady mają wbudowaną funkcję współpracy z serwisami takimi jak DynDNS (widziałem w Dlinku, chyba model 604)
  • REKLAMA
  • #4 3334742
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 3334785
    R.K
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    A ten serwer nie obsługuje nic, prócz html'a. Zatem żadnego ciekawego forum na serwerze neostrady nie założysz. Poszukaj www.google.pl "darmowe serwery www". Wyświetli się ich cała masa i każdy z nich będzie lepszy od serwera z TP ;-)
  • #6 3335907
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
REKLAMA