logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3510i Brak ładowania przy wyłączonym telefonie.

prochuletsgetfru 17 Gru 2006 14:02 1510 8
REKLAMA
  • #1 3340760
    prochuletsgetfru
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    Witam serdecznie. Wlasnie mam zamiar kupic ten telefon od znajomego ale problem polega na tym ze telefon nie laduje baterii jak sie go wylaczy.
    Przy wlaczonym aparacie wszystko laduje i dziala.
    Co to moze byc? Czy taka usterka jest powazna? Ile moze kosztowac naprawa?
    Z gory dziekuje za podpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #2 3341193
    PiM_FM
    Poziom 25  
    Ocena: 18
    przeflashuj tela powinno pomóc. jak nie to chyba uem do wymiany..
  • REKLAMA
  • #3 3341306
    gsm_service
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    Witam!
    A jak uem to raczej odradzam wymiane chyba że będziesz miał dużo szczęścia- jest klejony do płyty głównej.
    Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #4 3341360
    PiM_FM
    Poziom 25  
    a czy to opłacalne wogóle będzie??...
  • #5 3341755
    prochuletsgetfru
    Poziom 12  
    A prosze powiedzcie mi czy ta wada jest powazna?? Czy cos zlego sie dzieje z telefonem ze nie laduje na wylaczonym? Bo wsumie nie przeszkadza mi to czy bede go ladowal na wlaczonym czy wylaczonym. Wsumie mala roznica. A jeszcze male pytanko, ile moze kosztowac takie zflashowanie jej gdzies w serwisie gsm ??
  • #6 3341818
    PiM_FM
    Poziom 25  
    Koszt flashowania nie wiecej niź 20zł góra30zł. A z tym ładowaniem to gożej będzie jak sie bateria rozładuje do końca. a jaka jeste teraz wersja softu? (wpisz w telefonie #*0000#)moze jakaś niska i ma błędy
  • #7 3341947
    prochuletsgetfru
    Poziom 12  
    Co do softu to nie mam pojecia bo aktualnie jeszcze nie mam tego telefonu przy sobie. A czy to flashowanie jest trudne? Gdzie sciagnac najnowszy soft do tego telefonu? I czy do tej operacji jest potrzebny jakis specjalny kabel ?
  • REKLAMA
  • #8 3342034
    PiM_FM
    Poziom 25  
    wpisz w wyszukliwarke forum soft 3510i albo flashowanie 3510i coś sie znajdzie
  • #9 3342322
    gsm_service
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    Witam!
    Co do opłacalności w przypadku wymianu UEM'a to to jest czysta loteria, jak się uda to jest opłacalne, a jeśli podniesiesz go źle to już raczej nie.
    P.S. @prochuletsgetfru@ przycisk "szukaj" naprawdę nie gryzie :)
    Pozdro!

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy telefonu Nokia 3510i, który nie ładuje baterii przy wyłączonym urządzeniu, natomiast ładowanie działa poprawnie przy włączonym telefonie. Sugerowane rozwiązania obejmują przeflashowanie oprogramowania telefonu, co może usunąć błędy softwarowe odpowiedzialne za usterkę. Koszt flashowania w serwisie GSM szacowany jest na około 20-30 zł. W przypadku braku efektu po flashowaniu, możliwa jest wymiana modułu UEM (Unified Energy Management), jednak jest to ryzykowne i nie zawsze opłacalne, ponieważ UEM jest przylutowany do płyty głównej. Wymiana tego elementu może być trudna i kosztowna, a powodzenie naprawy zależy od szczęścia i umiejętności serwisu. Zaleca się sprawdzenie wersji oprogramowania telefonu (kod *#0000#) przed podjęciem decyzji o naprawie. Do flashowania potrzebny jest specjalny kabel oraz odpowiedni soft, który można znaleźć na forach tematycznych po wpisaniu fraz „soft 3510i” lub „flashowanie 3510i”.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA