logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3100 – LCD zbyt jasny, niski kontrast mimo zmiany ustawień i flashowania

adi_ad 17 Gru 2006 17:12 1228 7
REKLAMA
  • #1 3341549
    adi_ad
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    witam posiadam nokie 3100 niewiem co jest bardzo jasno swieci tzn kontras bardzo jasny i niewiem czemu nawet jak obnize na maxa to nadal jasno i slabo widać na nim prosze o pomoc co z tym zrobic
    jusz mu wgrałem nowy flesh n boxem i nadal to samo czego to moze być wina
  • REKLAMA
  • #2 3341643
    Jaroszewicz Dariusz
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    lcd orginał?chinszczyzna często tak się zachowuje.
  • REKLAMA
  • #3 3343225
    biegi3
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    Zrobisz to specjalnym programem gdzie ustawia sie kontarst tez mialem taki przypaek . tak to ejst jak kupuje sie podrobki lcd. jak to sie mowi chytry traci podwojnie ;) . w serwisie zrobia to bez prblemu albo kup program
  • REKLAMA
  • #4 3344218
    tomex17
    Poziom 18  
    Ocena: 8
    Chyba Karwos Suite może zmieniać kontrast, pozdrawiam
  • #5 3344473
    -=TOMA=-
    Poziom 18  
    tomex17 KS to robi bankowo, tylko czy to aby tak jak wyzej pisali nie jest tani zamiennik czyt. chinszczyzna ;P
  • #6 3344763
    djm
    Poziom 26  
    próbowałeś full pm'a wgrać?
  • REKLAMA
  • #7 3345544
    pandragon1984
    Poziom 14  
    zedrzyj gdzies z netu phoenixa a tam juz masz taka opcje jak display tune a z tym lcd to akurat normalka nie w karzdej tak jest ale trafiaja sie takie przypadki
  • #8 3347065
    djm
    Poziom 26  
    miałem taką 3100 która kontrast miała podbity na maxa bo było widac tylko lekką poświatę. wgrałem pm'a i nie pomogło (po wilorakich innych kombinacjach wcześniejszych) - zgrałem pełnego z innego i wgrałem do mojego i było git.. pzd

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy zbyt jasnego i niskokontrastowego wyświetlacza LCD w telefonie Nokia 3100, który pozostaje jasny mimo maksymalnego obniżenia kontrastu w ustawieniach i ponownego flashowania oprogramowania. Przyczyną może być użycie nieoryginalnego, taniego zamiennika wyświetlacza (tzw. "chińszczyzny"), który charakteryzuje się niewłaściwym odwzorowaniem kontrastu i jasności. Rozwiązaniem jest użycie specjalistycznego oprogramowania do regulacji kontrastu, takiego jak Karwos Suite lub Phoenix, które oferują funkcję "display tune". W niektórych przypadkach pomocne jest wgranie pełnego PM (parametrów telefonu) lub skopiowanie PM z innego, sprawnego egzemplarza Nokia 3100. Serwisy serwisowe również dysponują narzędziami do korekty kontrastu w takich wyświetlaczach.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA