logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TV DCS-2011 - Jak dostroić głowicę, by zgrać dźwięk z obrazem?

wiechetek 18 Gru 2006 02:08 1007 2
REKLAMA
  • #1 3343512
    wiechetek
    Poziom 2  
    Cześć może ktoś mi pomoże. Jestem nowicjuszem więc z góry przepraszam za wszelkie błędy. Mam Tv DCS-2011 i ostatnio naprawiany był trafopowielacz i już wszystko jest ok. ale facet z serwisu nie miał u siebie kablówki i mam niezgrany dźwięk z obrazem. Nie na wszystkich kanałach ale na większości. Jak jest obraz to dźwięk trzeszczy, jak próbuje dostroić to znika obraz a dźwięk się polepsza. Co z tym zrobić, podejrzewam, że trzeba dostroić głowice, ale nie jestem pewien . Może ktoś wie jak rozwiązać ten problem?
    Moderowany przez obcy7:

Przeniosłem z TV.

• REKLAMA
  • #2 3343577
    na kozlowce
    Spec od TV
    Ocena: 23
    nie głowicę, tylko obwód p.cz., tv był może przywożony z zachodu? jak tak i na dodatek to tv jednosystemowy to jest do"d..." przestrojony na naszą fonię(przypominam że u nas nadal obowiązuje norma OIRT-6,5Mhz), albo ma "rozjechaną" p.cz. w pierwszym przypadku mozna spróbować założyć dobrą fonię równoległą, w drugim zestroić obwód p.cz., ale jak tv był przestrojony "na piechotę"(strojenie filtru p.cz., wymiana SFE 5,5 na 6,5Mhz a nie wymieniona fala powierzchniowa) to może być żle z doprowadzeniem go do stanu poprawnej pracy, powodzenia, pozdrawiam
    p.s. a jak jesteś ja Sam piszesz nowicjuszem to znajdż sobie dobrego serwisanta, bo trzeba mieć doświadczenie aby brać się za obwody p.cz. w tv
  • #3 3354336
    wiechetek
    Poziom 2  
    Dzięki za odpowiedz Spec od Tv. Myślałem że będzie to proste i że może będę mógł sam dostroić ten TV.
REKLAMA