logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Spartan 2 xc2s200. Webpack wykrywa go jako xcv200 i nie mogę go odpalić.

rodriho 18 Gru 2006 15:22 1524 2
REKLAMA
  • #1 3344749
    rodriho
    Poziom 10  
    jestem baaardzo poczatkujacym vhdl`ovcem

mam spartana 2 xc2s200 ale moj webpack wykrywa mi go jako xcv200 i przez to niemoge go odpalic ://

program mam gotowy, kompiluje sie bezproblemowo ale niemoge zaimplementowac pliku .bit :/

niewiem za bardzo jak sobie z tym poradzic, moze macie jakies propozycje sugestie? moze to wina starego webpacka i powinienem sciagnac nowego?

pozdrawiam i z gory dzieki za pomoc
  • REKLAMA
  • #2 3347644
    griva
    Poziom 17  
    Ocena: 1
    rodriho napisał:
    jestem baaardzo poczatkujacym vhdl`ovcem

mam spartana 2 xc2s200 ale moj webpack wykrywa mi go jako xcv200 i przez to niemoge go odpalic ://

program mam gotowy, kompiluje sie bezproblemowo ale niemoge zaimplementowac pliku .bit :/

niewiem za bardzo jak sobie z tym poradzic, moze macie jakies propozycje sugestie? moze to wina starego webpacka i powinienem sciagnac nowego?

pozdrawiam i z gory dzieki za pomoc

jak juz to starszego, poszukaj wersji 6 lub 7 lub tez zainstaluj SP jak jeszcze go nie masz.
  • #3 3373439
    tony_tg
    Poziom 16  
    Ocena: 3
    Czesc,

Oba uklady maja ten sam JTAG ID Code 0x0061C093 wiec ISE odczytal to z ukladu i ustawil Ci domyslnie Virtexa 200 a nie Spartana 200. Mozesz to zmienic w GUI wybierajac Spartana w iMPACT'ie jak dojdziesz do fazy "Configure Device(iMPACT)". Jak Ci sie pojawi chip w JTAG chain to kliknij na nim prawym klawiszem i wybierz plik BSD dla Spartana 2. (znajdziesz go w folderze ISE "Spartan2\Data\" wybierz tylko dokladnie ten ktory masz na plycie, w nazwie pliku jest zawarta obudowa.) To powinno zmienic Ci FPGA na Spartan 2 a potem assign bit file i programuj.

Na poczatku moze w okienku assign new configuration file pokazywac tylko pliki BSD do wyboru ale jak juz zmienisz go na Spartana to mozesz sobie jeszcze raz kliknac na to i bedziesz mogl podac mu BIT file. nie wiem czemu tak to dziala na moim kompie ale nic na to nie zrobie.

Pozdrawiam,
    tony_tg
REKLAMA