logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens C60 - szybkie ładowanie, krótki czas pracy, oprogramowanie czy bateria?

orestesapc 18 Gru 2006 19:17 1251 6
  • #1 3345722
    orestesapc
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    witam
    moj prolem przedstawia sie nastepująco.
    podczas gdy normalnie telefon ladoweal mi sie 1,5h to teraz laduje sie 0.5 h i do tego bateria trzyma 1,5 dnia podczas gdy wczesniej bylo 4(przeciętny czas użytkowania telefonu jest taki sam),do tego jak sie juz niby naladuje to sie wyłącza, niezależnie do tego czy ładuje baterie na wyłacząnym telefonie czy na włączonym
    taka zmiana nastapila z dnia na dzien, ale napocztaku myslalem ze to bateria juz miałem kupic nową ale koleś z komisu powiedział mi że możliwe że to oprogramowanie

w związku z tym zwrcam sie do was o poradę. czy to może być problem z oprogramowaniem i jak go rozwiązać.
    czy jesli to oprogramowanie to moge soft w wersji 27 który mam na telefonie mogę wgrać jeszcze raz bez testpointa?
    a moze powinienem sie pobawić narzedziem do baterii siemens sensor tool?
    licze na waszą pomoc pozdrawiam
  • #2 3346053
    Brzymeq
    Poziom 32  
    Ocena: 116
    Nie spadl ci ten telefon ? Moze cos peklo i robi zware, zreszta siemensy niektore to fabrycznie sa uwalone juz sie spotaklem z tym. Mozesz softa wgrac nowego , ale na twoim miejscu dalbym go do serwisu jesli nie chcesz sobie napsuc bardziej, zreszta telefonik w samraz na trening, mozesz pokombinowac, nic nie tracisz ;P

Sprawdz wszystko po kolei, jak nie pomaga to do serwisu.
  • #3 3346229
    orestesapc
    Poziom 11  
    w sumie chciałem go oddac bratu sam kupiłem sobie inny, no ale bardzo możliwe że coś zwiera bo spadł to mi on parenaście razy , ale właśnie po takim ostatnim upadku coś zaczęło sie w nim psuć chociąz może to tylko zbieg okoliczności.
    czekam na inne propozycje
  • #4 3346387
    adrianw
    Poziom 24  
    Ocena: 25
    Wita, zacznij od czegoś najprostszego, wymień baterię :) dośc często ona jest powodem, co do ustawień baterii , może nie jestem expertem w siemenesach ale nie spotkałem sie z problemem takim żeby ten program pomógł w takim stopniu (to nie c35 :) ) . Jeżeli nie pomoże wymiana baterii możesz zrobić update z strony siemensa za free(przynajmniej tak było do niedawna :) hehe dawno tego nie robiłem , martech rozleniwia w szukaniu za free hehe :) . Jak masz HOT AIR nie zaszkodzi mu jak go przegrzejesz )proc dialog flesh, jak i to nie pomoże to trzeba zacząć brać sie za elektronikę.
  • #5 3347527
    orestesapc
    Poziom 11  
    hm z ta strona siemsa to albo jestes slepy albo niczego takiego nie ma. jest tylko polski manual do mojego c60 i moge zadac pytanie tyle. chyba ze cos przeoczylem a bylem na stronie benq-siemens
  • #6 3524709
    adrianw
    Poziom 24  
    Ocena: 25
    orestesapc napisał:
    hm z ta strona siemsa to albo jestes slepy albo niczego takiego nie ma. jest tylko polski manual do mojego c60 i moge zadac pytanie tyle. chyba ze cos przeoczylem a bylem na stronie benq-siemens

To jesteś ślepy :) są prog update , były na stronie siemensa jakiś czas temu , napisałem jeżeli umiesz czytać, że jakiś czas temu były teraz nie wiem ,
  • #7 3568680
    kbanach20
    Poziom 12  
    Ocena: 12
    Ja bym poprosu zmienił softa najlepiej na v27 (tuning) lub v26 oficialną!!!
    Załączniki:
    • C60_269100_service.rar (5.28 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • c60_v27_1.10_TUNING.rar (4.97 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z telefonem Siemens C60, który nagle zaczął ładować się znacznie szybciej (0,5 h zamiast 1,5 h), a bateria wytrzymuje krócej (1,5 dnia zamiast 4 dni) mimo podobnego użytkowania. Telefon wyłącza się po naładowaniu, niezależnie od tego, czy jest włączony czy wyłączony podczas ładowania. Możliwe przyczyny to uszkodzenie mechaniczne po upadkach, wada baterii lub problem z oprogramowaniem. Wskazano, że wymiana baterii jest najprostszym krokiem diagnostycznym. Dyskutowano także o możliwości ponownego wgrania oprogramowania (softu) w wersji 27 lub 26, jednak bez użycia testpointa, co może wymagać narzędzi serwisowych. Wspomniano o narzędziu Siemens Sensor Tool do diagnostyki baterii, choć jego skuteczność jest wątpliwa. Aktualizacje oprogramowania były kiedyś dostępne na stronie Benq-Siemens, lecz obecnie trudno je znaleźć. W przypadku braku poprawy po wymianie baterii i reinstalacji softu, sugerowane jest oddanie telefonu do serwisu lub dalsza diagnostyka elektroniki.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA