logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Panasonic TC-26B3EE --> nie daje się uruchomić

zeb74477 18 Gru 2006 19:53 1225 4
REKLAMA
  • #1 3345893
    zeb74477
    Poziom 11  
    witam!!
    ostatnio mam poważny problem z telewizorem Panasonic TC-26B3EE.
    po włączeniu zasilania słychać jak się pętla rozmagnesowywująca aktywuje hałasem wewnątrz kineskopu ... i na tym koniec - nawet czerwona lampka się nie ma chęci zaświecić...
    poczytałem posty dotyczące problemów innych urzytkowników z takim samym telepatrzydłem, jednak po sprawdzeniu R 841, oraz D 827 jak i oględzinach płytki stwierdzam, że jak na mój gust, to wszystko jest sprawne --- i jak widać się mylę ...
    i jeszcze jedna uwaga ... w momencie, kiedy chciałem zmierzyć napięcie na R 844 dało się słyszeć krótko-trwały gwizd przetwornicy, równocześnie z przetwornicą pojawiała się świecąca dioda stend-bay'a - po krótkim czasie gwizd ustawał, zaś dioda gasła i nic więcej się nie działo.
    schemat mam okrótnie niewyraźny, a i zakres wiadomości z urządzeń typu telewizor - wcale nie mniej wyraźne
    z wyrazami szacunku, miłego i do miłego zeb'ER
  • REKLAMA
  • #2 3345982
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 3346038
    zeb74477
    Poziom 11  
    sprawdzałem głównie bezpiecznik i dojście zasilania.
    żebym wiedział na jakich elementach powinny być i jakie napięcia, dopiero zaczynam tą drogę cierniową ... zwaną serwisem ... poza tym schemat mam w PDF'ce i do tego okrótnie zamazany - ciężko z niego cokolwiek odczytać ...
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 3346258
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 4584727
    zeb74477
    Poziom 11  
    powodem był zimny lut na colektorze - poprawiono i śmiga jak dziki -- MOTYL22 - serdeczne podziękowania
    tak późno odpisuję, ponieważ mało teraz na sieci siedzę

miłego i do miłego
REKLAMA