logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung D500 po zalaniu – wyświetlacz traci kolory i skacze obraz po nagrzaniu

22bobas 19 Gru 2006 00:34 906 4
REKLAMA
  • #1 3347187
    22bobas
    Poziom 2  
    Witam
    Mam problem z d500 telefon jest po zalniu ale zostla wyczyszczony w serwisie jakims tam plynem wszystko smiga ok do puki nie pochodzi z 15-30 min i zacznie sie pieprzyc :( a mianowice telefon nagle w pewnym momencie zaczyna gubic kolory skacze obraz nie wiem co sie dzieje (tak sie tez dzialo przed oddaniem do serwisu) napewno nie jest to wina tasmy bo w serwisie zapewniali mnie ze podpieli 2 i na kazdej tak sie dzieje powiedzieli ze nie moga dojsc do tego od czego sie tak dzieje :( podali dwie mozliwosci albo jakies styki (nie wiem kompletnie o co im chodzi) albo wywietlacz a to jest koszt okolo 250 zl tak mi powiedzieli :( Moze ma albo mial ktos z was podobny problem i da rade jakos mi pomoc ze da sie cos jeszcze sprobowac zrobic bo zal mi jest dac 250 za wyswietlacz + wymiana pewnie ze 300 mnie wyjdzie :( z gory dzieki :) prosze o pomoc i doradzenie co mozliwe ze jest zrabane
  • REKLAMA
  • #2 3347256
    PiM_FM
    Poziom 25  
    Ocena: 18
    Wgraj nowego softa na początek i wygrzej PCB w szczególnośći RAM i układ od LCD.
  • REKLAMA
  • #3 3347700
    22bobas
    Poziom 2  
    dzieki PiM_FM :D moze ktos jeszcze cos podpowie ??
  • REKLAMA
  • #4 3350872
    22bobas
    Poziom 2  
    dalej oczekuje na jakas pomoc z waszej strony jeszcze jest jedna wada nie dziala mi w 100% glosnik normalnie dzwieki slychac przez niego al ejak zadzwonie do kogos to go nie slysze :cry: moze to jest jakas przyczyna ktora ciagnie za soba dlaej inne zeczy :cry: z gory dzieki za jaka kolwiek pomoc :)
  • #5 3351216
    electroNICK
    Poziom 14  
    Ocena: 14
    Odnośnie dzwieku to mozliwe ze jest to wina glosnika. W wiekszosci telefonów glośnik od rozmowy i od dzwonków itp sa osobno. Wg mnie jest to wina glosniczka od rozmow. Trzeba go po prostu wymienic. A co do gasnacego wyswietlacza jest mozliwe ze to kontroler wyswietlacza albo sam wyswietlacz do wymiany. Sproboj na innym wyswietlaczu. nawet jak ci sie uda go naprawic to nie licz ze dlugo bedzie żył. Zazwyczaj telefony po zalaniu dosc szybko padają (ale to nie jest reguła). powodzenia!
REKLAMA