logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SONY CDX-4180R czy jest możliwość podłączenia do niego MP3

djjk 19 Gru 2006 09:31 1948 7
REKLAMA
  • #1 3347635
    djjk
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Kupując samochód było już w nim to radio sony, ale niestety odtwarza tylko płyty audio. Przez pewien czas nie chcę zmieniać radia więc chciałbym podłączyć do niego odtwarzacz mp3 jest taka możliwość?
  • REKLAMA
  • #2 3369813
    djjk
    Poziom 11  
    To może zapytam tak czy radio ma wejście na wekslarke?
  • REKLAMA
  • #3 3501451
    djjk
    Poziom 11  
    Temat nadal aktualny
  • #4 3501682
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 914
    To my mamy wiedzieć czy to radio ma gniazdo na zmieniarkę czy Ty masz to radio. A nawet jak ma to bez oszukania procesora nie włączy wejścia liniowego. A przerobić je pewnie można ale to dla laika zadającego takie pytanie za trudna sprawa.

Następnym razem za takie 3 posty pod rząd będzie ostrzeżenie !

SławeK
  • REKLAMA
  • #5 3521961
    djjk
    Poziom 11  
    Miło jest uzyskać odpowiedź i w dodatku taką. Skoro jest możliwość to może mi ktoś powie tylko jaka? Gdybym był kompletnym laikiem nie zakładałbym tego postu
  • #6 3522800
    Nawigator
    Poziom 33  
    Ocena: 160
    A co to jest "wejście na wekslarke" ?
    N.
  • REKLAMA
  • #7 3526206
    djjk
    Poziom 11  
    Może źle zadałem pytanie, ale chodziło mi czy w radiu jest gniazdo do podłączenia zmieniarki
  • #8 3530430
    djdrinker
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    Witam

Radio niestety nie ma możliwości podłączenia zmieniarki. Jesli kolega chce podłączyc MP3 to pozostaje tylko wpięcie się w płytę główną radia. Najlepeij to zrobić przed scalakiem elektronicznej regulacji głosu odpowiedzialnym również za przełączanie żródeł.

To jest link do instrukcji radyjka http://pdf.crse.com/manuals/3861912111.pdf

Tutaj kolega ma instrukcję serwisową: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1360736-30.html#252845#252845

A tak na marginesie, to użycie przycisku SZUKAJ jest bezbolesne.

Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Radio samochodowe SONY CDX-4180R fabrycznie odtwarza jedynie płyty audio i nie posiada fabrycznego gniazda do podłączenia zmieniarki płyt. W związku z tym, bez ingerencji w elektronikę radia, nie ma możliwości bezpośredniego podłączenia zewnętrznego odtwarzacza MP3. Jedyną opcją jest modyfikacja wewnętrznych połączeń radia, polegająca na wpięciu się w płytę główną przed układem scalonym odpowiedzialnym za elektroniczną regulację głośności i przełączanie źródeł dźwięku. Taka ingerencja wymaga zaawansowanej wiedzy technicznej i nie jest zalecana dla osób bez doświadczenia. Instrukcje obsługi i serwisowe radia dostępne są online, co może pomóc w ewentualnej modyfikacji.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA