logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Astra G 1.6 16V - problem z pracą na benzynie przed przełączeniem na gaz

typgrys 20 Gru 2006 12:06 1380 3
REKLAMA
  • #1 3351591
    typgrys
    Poziom 10  
    Ocena: 12
    Witam świątecznie...
    Mam problem z moim autem, które zasilane jest też na gaz inst sekwencyjna Zavoli Alisein..
    Często a ostatnio już codziennie po zapaleniu silnika do czasu przełączenia na gaz a trwa to minimum 20 sek gdy silnik jest juz goracy auto zachowuje się jakby nie dostawalo paliwa, nie wchodzi na obroty i praktycznie nie mozna nim jechać.
    Poradzono mi wymianę pompy paliwa po czym efekt jest identyczny a wymieniona pompa nowiutka i napewno odpowiednia....:cry:
    Kiedy ten stan rzeczy trwa to czuje się zapach paliwa co sugerowało by zalewanie świec ale powód jest niejasny i kiedy silnik przechodzi na zasilenie w gaz wszystko gwałtownie mija i dalej wszystko jest ok, do czasu ponownego rozruchu.
    Mówiono mi o jakichś błędach w mapach pamięci w sterowniku komputera ale to takie przypuszczenia.
    Jęsli jest ktoś, kto zna przyczynę lub miał podobne problemy proszę o ratunek...
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3351894
    Radeon 24
    Poziom 24  
    Ocena: 191
    Witam!!
    Podlacz go pod urzadzenie diagnostyczne odczytaj ewentualne bledy sterownika no i obowiazkowo zobaczyc jak komp widzi wszystkie syganly z auta (odczyt wartosci mierzonych).
    Auto "dusi" sie tyko na zimnym czy na cieplym i zimnym tak samo (mam na mysli benzyna)??

Powodzenia, pozdrawiam ,Wesolych Swiat!!
  • REKLAMA
  • #3 3352003
    typgrys
    Poziom 10  
    Ocena: 12
    Witam
    Wydaje mi się że problem jest na ciepłym silniku ale zdarza się tez na zupełnie chłodnym po kilku godzinach postoju.
    Błędów po podłączeniu brak a jeśli są to jakieś nieznaczące zdaniem fachowca. Dziwi mnie ten zapach benzyny. Moze coś ze świecami będę musiał je wymienić choć robiłem to niedawno- jakieś 15 tyś km. To takie działanie w ciemno..
    Pozdrawiam:D[/youtube]
  • #4 3352035
    Ruffus-servis
    Poziom 17  
    Ocena: 59
    to nie wina swiec przeciez na gazie wszystko jest ok.tu nie chodzi o same bledy tylko o odczyt wartosci mierzonych.a jakie wystepuje te bledy?moze zmien warsztat.
REKLAMA