logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radio VW Beta V - jak wyłączyć kod zabezpieczający przy odcięciu prądu?

karolbb 21 Gru 2006 23:58 2987 4
REKLAMA
  • #1 3357807
    karolbb
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    planuję kupić radio VW Beta V i mam pytanie czy da się w tym radiu wyłączyć kod, który się zna?
    potrzebuję założyć to radio do ciężarówki a tam przy każdym wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki odcinany jest prąd do radia więc musiałbym za każdym razem wpisywać kod - co jest "trochę" męczące.
    więc chciałbym raz wpisać i go zablokować - da się tak???

bo to że stacje nie będą się gubiły to juz wiem

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3358976
    Jarek.b1
    Poziom 19  
    Ocena: 76
    Wystarczy odpowiednio podłączyc radio i nie potrzeba wspisywać za każdym razem kodu w radiu sa potrzebne 2x+12V jeden na stałe do podtrzymnia oraz jeden po kluczyku.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 3359375
    karolbb
    Poziom 10  
    Jarek.b1 napisał:
    Wystarczy odpowiednio podłączyc radio i nie potrzeba wspisywać za każdym razem kodu w radiu sa potrzebne 2x+12V jeden na stałe do podtrzymnia oraz jeden po kluczyku.
    Pozdrawiam

no właśnie, a ja mam tylko po kluczyku i nie ma opcji żeby było inaczej, chyba że pociągne jakiś dodatkowy przewód i pewnie tak bedzie trzeba zrobić
  • REKLAMA
  • #4 3360849
    ikar55
    Spec od car audio
    Ocena: 340
    Nie znam opcji "zawieszenia" kodu z poziomu klawiatury w tym modelu. Raczej takiej nie ma. Jest to możliwe jedynie przez dokonanie odpowiedniej modyfikacji zawartości pamięci.
  • #5 3361349
    karolbb
    Poziom 10  
    ikar55 napisał:
    Nie znam opcji "zawieszenia" kodu z poziomu klawiatury w tym modelu. Raczej takiej nie ma. Jest to możliwe jedynie przez dokonanie odpowiedniej modyfikacji zawartości pamięci.

dzieki za info,

czyli sprawa się wyjaśniła, trzeba bedzie podciągnąć dodatkowy przewód na którym bedzie cały czas napięcie
REKLAMA