logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung C100 "temperatura poza dopuszczalnym zakresem&q

Mirafiori87 22 Gru 2006 10:59 1799 10
  • #1 3358496
    Mirafiori87
    Poziom 11  
    Podczas ładowania bateri wyswietla sie napis "temperatura poza dopuszczalnym zakresem" i telefon nie chce sie ładować mimo że ładowarka jest wykrywana a wskaźniczek naładowania wzrasta ..... po wyjeciu ładowarki spowrotem spada na ZERO ..... co sie dzieje PROSZE O POMOC
  • #2 3358631
    PiM_FM
    Poziom 25  
    Ocena: 18
    masz popsutą baterie sprawdż na innej. czy przypdkiem tel nie był zalany;>??
  • #3 3358636
    Mirafiori87
    Poziom 11  
    w tych samsungach to ogolnie baterie trzymaja tylko 1 dzień wiec to moze być przyczyna że jest słaba bateria a czy był zalany to nie mam pojecia bo dostałem ten telefon z browara ale chciałbym go naprawić ;)
  • #4 4078194
    nervero
    Poziom 12  
    Ocena: 16
    rozwiazal ktos ten problem? mam 2 sztuki i pokazuje ten komunikat nawet na bateriach z full sprawnych telefonow...
  • #5 4079000
    Mirafiori87
    Poziom 11  
    sprzedałem telefon na allegro wiec nie wiem co sie z nim stało .... ale najprwdopodobniej bateria do wymiany pozdrawiam
  • Pomocny post
    #6 4079036
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 4079622
    nervero
    Poziom 12  
    srodkowy ale ktory? blizej + czy - ??
  • #8 4079648
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #9 4079860
    nervero
    Poziom 12  
    nadal nic...usunalem ulkad LTADY czy jakos tak on sie zwal i wstawilem diode i dziala:D
  • #10 5410039
    KrzysiekLKR
    Poziom 11  
    nie bede pisac nowego tematu tylko spytam sie w tym nervero co dokladnie zrobiles?? mozesz mi wytlumaczyc bo nie bardzo rozumiem xD

pozdrawiam
  • #11 5416124
    nervero
    Poziom 12  
    nie mam dostepu do swojego komputera zeby zamiescic zdjecie ,lecz uklad LTADY znajduje sie na prawo od zlacza systemowego i posiada 5 nozek(bardzo latwy do odnalezienia tuz nad brazowym kondensatorem lub tezystorem mniej wiecej takich samych wymiarow ) ,wiec musisz usunac ten uklad i zamiast niego wlutowac diode polprzewodnikowa(obojetnie jaka ) moze byc np.z nokii 3310 lub jezeli nie chcesz diody polprzewodnikowej moze byc dioda swiecaca takze z 3310 lub 3210 (hehe probowalem ze wszystkim i smiga) i przylutowac musisz do pierwszej nozki z lewej od gory do pierwszej nozki z lewej od dolu i pozostale 3 pady zostawic wolne i zobaczysz ze bedzie dzialalo-ja tak postawilem kilka takich sztuk uzywajac roznych elementow i dziala.Powodzenia

Podsumowanie tematu

✨ Problem z komunikatem "temperatura poza dopuszczalnym zakresem" podczas ładowania telefonu Samsung C100 jest najczęściej związany z uszkodzoną lub słabą baterią, co powoduje, że telefon nie ładuje się prawidłowo mimo wykrywania ładowarki i wzrostu wskaźnika naładowania. Wskazano, że baterie w tych modelach mają krótki czas pracy i mogą wymagać wymiany. Dodatkowo, rozwiązaniem może być zakrycie środkowego styku baterii, pozostawiając odkryte tylko styki plus i minus. Zaawansowaną metodą naprawy jest usunięcie układu LTADY (pięć nóżek, umiejscowiony obok złącza systemowego) i zastąpienie go diodą półprzewodnikową (np. z Nokii 3310 lub 3210), co pozwala na prawidłowe działanie ładowania. Ta modyfikacja wymaga precyzyjnego lutowania diody między odpowiednimi nóżkami układu i pozostawienia pozostałych nóżek wolnych.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA