logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung C100 po podłączeniu ładowarki nie działa

mhyjek 08 Mar 2006 22:08 1251 2
  • #1 2391733
    mhyjek
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    Witam
    Zaznaczam iz z GSM nie jestem zbyt mocny, zajmuje sie monitorami i troche RTV. Zdazylo sie jednak ze trafilo mi telefon i chcialbym troche powalczyc. Samsung SGH-C100, po podlaczeniu ladowarki (jakas chinszczyzna) telefon umarl. Po podladowaniu baterii i zapieciu do telefonu caly czas pracuje wibra az do rozladowania "fazy". Zauwazylem zwarcie + baterii do masy. Bateria rzecz jasna po chwili rozladowuje sie do 0.00 V !. Wylutalem LTADY ale jest sprawny. Pozybylem sie vibry i micro - nic. Pomierzylem troche w poblizu gniada baterii wyglada ze elementy sa OK. Podejrzenie padlo wiec na U401 M1C2211-PSBML ale niestety ta elektornika stala sie za mala dla mojego warsztatu :-). Czy spotkaliscie sie z ta badz podobna usterka ? Prosze o podpowiedzi czym sie zajac ?
  • #2 2394058
    krzysztof.kt
    Poziom 16  
    Ocena: 4
    a czy telefonnosi slady zalania? czesta przyczyna zalan sa zwarcia na padach albo pomiedzy kulkami pod ukladami, musial bys moze go podgrzac hotemi przeplukac w wanience ultradzwiekowej, troszke topnika i moze cos pomoze..pozdrawiam
  • #3 2394089
    mhyjek
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    witam.
    jak juz wspomnialem telefon nalezy do mnie. napewno nie byl zalany.
    telefon przestal zyc dokladnie w momencie podpiecia ladowarki.
    co do wanienki to bedzie problem. generalnie zajmuje sie sporo "grubsza" elektronika i warsztat mam ograniczony jesli chodzi o taka drobnice. telefon moj i martwy wiec moge eksperymentowac.
REKLAMA