logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Router do Neostrady bez WiFi do 300 zł – opinie o Pentagram Cerberus i alternatywy

przemas84 22 Gru 2006 11:04 6569 6
REKLAMA
  • #1 3358506
    przemas84
    Poziom 16  
    Witam.

Mam pytanie odnośnie routera do dzielenia neo. Obecnie mam requesta na connexant'cie i jest do d***. Jak odpale jakiekolwiek aplikacja p2p to wszytsko strasznie muli. Nawet strony chodzą jak na GPRS'ie. Serwis straszny nawet firmware nie ma skąd ściągnąć.
    Mam teraz na oku Pentagram Cerberus. Tani i już na nim pracowałem, chodził raczej dobrze i kosztuje niewiele.

Ewentualnie prosze o propozycje dobrego routera tak powiedzmy w granicach 300zł bez WIFI

Pozdrawiam i z góry dziekuje za odpowiedzi
  • REKLAMA
  • #2 3360631
    nietykalny
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6
    No tym sposobem przesiądziesz się z wielkiego fiata na poloneza :)

Popatrz po czymś markowym i nie zawodnym.
    np
    Linksys AG241_EU
    lub coś droższego i nowszego
    Linksys WAG200G-EU

Sprawdzają się świetnie
  • REKLAMA
  • #3 3360783
    mdm150
    Poziom 27  
    Ocena: 133
    Witam!
    Co jak co... to odradzam ci D-link szczególnie model DSL-504T.
    Mam to coś i nie jestem zbytnio z tego zadowolony, to dziadostwo,niema dnia żeby nie było zerwane połączenie sieciowe (w tym internet), potrafi zerwać nawet kilka razy dziennie jak komp ciągnie non stop cos z sieci.

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #4 3362383
    przemas84
    Poziom 16  
    nietykalny pracowałeś na tym routerze?? Chodzi mi o Linksys WAG200G-EU. Zainteresował mnie bo parametry ma całkiem fajne tylko interesuje mnie jak to chodzi w praktyce. Czy nie rozłacza, czy się nie wiesza itd
  • REKLAMA
  • #6 3363719
    nietykalny
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6
    pracowałem na podobnym tylko z VOIPem
    I ciągle uważam że linksys jeszcze nigdy mnie nie zawiódł
  • #7 3367093
    przemas84
    Poziom 16  
    Widze, że polecacie szczegulnie linksys'a. Też już jestem przekonany. Obie propozycje są bardzo ciekawe. Zastanowie sie czy wziąć z WIFI czy nie i wybór będzie prościutki :)

Wielkie dzięki za pomoc

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje routera do Neostrady bez funkcji WiFi w cenie do 300 zł, gdyż obecnie używany modem Connexant działa bardzo wolno i niestabilnie, szczególnie przy aplikacjach P2P. Rozważa model Pentagram Cerberus, który jest tani i wcześniej dobrze działał. W odpowiedziach odradzane są tanie i niestabilne urządzenia, np. D-Link DSL-504T, który często zrywa połączenie. Polecane są natomiast markowe routery Linksys, takie jak AG241_EU oraz WAG200G-EU, które cechują się stabilnością i dobrą jakością działania. Jeden z użytkowników potwierdza, że Linksys WAG200G-EU działa u niego bez zawieszeń, choć sporadycznie zdarzają się krótkie rozłączenia, prawdopodobnie z powodu odległości od centrali. W dyskusji pojawia się także propozycja routera Linksys BEFSR81_EU v3, który nie posiada WiFi i jest dostępny w podobnym przedziale cenowym. Autor rozważa jeszcze wybór między modelem z WiFi a bez, dziękując za rekomendacje.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA