logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki program do projektowania płytek dla AT90S2313? Szukam prostego narzędzia

Villen 22 Gru 2006 11:45 2049 3
REKLAMA
  • #1 3358621
    Villen
    Poziom 21  
    Ocena: 509
    Pewnie piszę nie w tej kategorii, ale jakos nie mogłem doszukać się lepszego miejsca. Proszę bardzo o wyrozumiałość :cry:

Od pewnego czasu noszę się z zamairem wykonania płyty zachowawczej do miktokontrolerow Atmela, konkretnie do AT90S2313, bo jak zobaczyłem ceny płytek AVR'a to mnie lekko zmroczyło. Pomysł na własną płytę mam, schemat na kartce rozrysowany i jedynie mam problem z przeniesieniem tego do komputera i zaprojektowaniem płytki pod to. Probowałem kilku różnych programów (Protel DXP, Circuit Maker, PCB123) i z niczym rady sobie nie moge dać. A to brakuje mi elementów, a to biblioteka w Protelu sie otworzyć nie chce (choć ściągana ze strony Altium...). Może ktoś poleci jakiś prosty w obsłudze programik który mógłby mi pomóc? Najlepiej żeby w basie od razu miał mikrokontrolerki atmela, ekraniki lcd, wyswietlacze blokowe led, zworki i inne pierdołki dzięki którym byłoby łatwiej postawić pierwsze kroki w projektowaniu za pomocą komputera...

Z góry bardzo dziękuję za ewentualne rady :)
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 3358888
    madart
    Poziom 26  
    Ocena: 65
    Obawiam się, że żaden program nie spełni tych wystkich wymagań.
    Osobiście używam EAGLEa i doszedłem do wniosku że i tak biblioteki trzeba samemu tworzyć i tego się trzeba po prostu nauczyć.
    Użyj 'SZUKAJ' ki i wpisz tworzenie obwodów drukowanych. Takich tematów było pełno.
  • #4 3359211
    kw48
    Poziom 25  
    Ocena: 99
    Jak Ci chodzi tylko o robienie płytek, to wróć do Circuit Makera, a raczej Trax Makera, a ja mogę Ci podesłać instrukcję rysowania płytek i dodawania elementów do bibliotek, którą ostatnio napisałem. Elementy, których potrzebujesz będziesz musiał sobie sam zrobić, a jest to bardzo proste (trzeba je tylko mieć w ręce i pomierzyć lub ściągnąć wymiary z kart katalogowych).
REKLAMA