logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SE T630 - trzeszczenie w słuchawce podczas rozmów, brak słyszalności

KondyMP3 22 Gru 2006 16:07 2253 8
REKLAMA
  • #1 3359386
    KondyMP3
    Poziom 12  
    Witam, mam dość dziwny problem ponieważ w moim se t630 podczas rozmowy bardzo często aż tak mocno trzeszczy w słuchawce że ani jedna ani druga osoba się nie słyszy. Nie mam zielonego pojęcia o co chodzi :( wiem że to stało się tak nagle. Możecie coś poradzić?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3359712
    Fyszo
    Poziom 37  
    Ocena: 115
    Głośnik. Soft. Mikrofon. Czasami układ audio. Czasami zasięg.
  • REKLAMA
  • #3 3359793
    KondyMP3
    Poziom 12  
    Głośnik jest ok, bo to się dzieje tylko podczas rozmów. Zasięg fakt czasem spada i to nie wiadomo dlaczego np do 1 lub 0 kresek. Soft wątpię czy mógł się sam zepsuć, ponieważ telefon służy mi drugi rok bezawaryjnie to pierwszy wybryk. Mikrofon padł ;) bo trzeszczy podczas nagrania, a sieć pewnie tylko tak skacze jak zmienia nadajnik :P. Czy można jakoś samemu bez maszynki wymienić mikrofon? Wiem że zdjęcie może być trudne :( ale nie chcę oddawać im do naprawy bo to zbędny koszt :P wymienić mogę sam :). Jeżeli nie będzie innej możliwości to trudno. Mikrofon już sobie zamówiłem.
  • Pomocny post
    #4 3360897
    zoltos
    Poziom 20  
    Ocena: 5
    Dokładnie to wina mikrofonu, czasami wystarczy wyczyszczenie styków i dokręcenie śrubek.
  • REKLAMA
  • #5 3361707
    KondyMP3
    Poziom 12  
    Nadal nie wiem czy da się zdjąć obudowę od t630 bez maszynki :( . Wie ktoś może jak ją zdjąć, aby nie naruszyć obudowy? Czy sobie sam poradzę?
  • Pomocny post
    #6 3362145
    lawcu
    Poziom 12  
    T630 rozbiera się bez maszynki. Akurat nie mam pod reką manuala ale napewno jest na elektrodzie. Jedyny problem jaki można napotkać to zdjęcie małej części obudowy tylnej ktróra zakrywa antenę. Ja ją delikatnie podważam plastikowym wkrętakiem .
  • #7 3367415
    KondyMP3
    Poziom 12  
    Wszystkie odpowiedzi się przydały :) wielkie dzięki :)
  • REKLAMA
  • #8 3367455
    darekWoj
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    witam!sprawdz czy przestaje trzeszczać jak na2-3minuty odlączysz baterię i znów uruchomisz?
  • #9 3367911
    KondyMP3
    Poziom 12  
    ale już problemu nie ma :)

Podsumowanie tematu

✨ W telefonie SE T630 podczas rozmów pojawia się silne trzeszczenie w słuchawce, które uniemożliwia komunikację obu stron. Problem pojawił się nagle po dwóch latach bezawaryjnej pracy. Przyczyną jest najprawdopodobniej uszkodzony mikrofon, co potwierdzają objawy trzeszczenia także podczas nagrań. Inne możliwe przyczyny to problemy z głośnikiem, oprogramowaniem, układem audio lub zasięgiem, jednak głośnik jest sprawny, a oprogramowanie raczej nie uległo uszkodzeniu. Zalecane jest wyczyszczenie styków i dokręcenie śrubek. Obudowę modelu T630 można zdjąć bez specjalistycznej maszynki, choć wymaga to ostrożnego podważenia plastikowym narzędziem, zwłaszcza tylnej części zakrywającej antenę. Po wymianie mikrofonu i ewentualnym odłączeniu baterii na kilka minut problem trzeszczenia ustąpił.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA