logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

MEDION MD42540. Wyłącza się zaraz po włączeniu. Nie reaguje na nic.

sasanp 22 Gru 2006 18:51 3206 3
REKLAMA
  • #1 3359857
    sasanp
    Poziom 12  
    Ocena: 26
    MMam poważny problem z tym radyjkiem najpierw zdech wyswietlacz ale wszystkie funkcje realizowal w przetwornicy na mierniku wszystkie elemety sa sprawne ale najgorsze to to ze ostatnio wlacza mi sie na pare sekund po przylozeniu napiecia i gasnie nie reaguje na wlacznik po odpieciu calkowicie napiecia i podlaczeniu poownie znowu sie wlaczy na pare sekund i zdechnie pomocy
  • REKLAMA
  • #2 3360753
    ikar55
    Spec od car audio
    Ocena: 340
    Najczęstszym powodem braku wyświetlania w tych radiach jest uszkodzony tranzystor w ukł. zasilania przetwornicy.Drugim b.częstym przypadkiem jest uszkodzony (przerwy,zwarcia) kabel (w miejscu wyjścia z obudowy radia) na którym "wisi" przetwornica.
    Jak chodzi o to wyłączanie się,przyczyn może być wiele.Sprawdź gniazdo złącza panela,tranzystory załączające i stabilizujące napięcia zasilania (w tylnej części radia) oraz diody stabilizujące.
  • REKLAMA
  • #3 3361580
    sasanp
    Poziom 12  
    Ocena: 26
    doszedlem dlaczego sie wylacza dzisiaj rano mnnie olsnilo :) wylaczal sie bo mikro wylacnik przy panelu informujacy ze panel jest w radiu szlak trafil a w przetwornicy ten duzy tranzystor bd ... na przyzadzie analogowym jest dobry i ten maly 1sc tez 8 wolt jest na przetwornice podawane ale wzgledem gnd wychodzi z niej - 30 v a z tego co sie orietuje to powinno byc - 30 i plus 30 jak joz cos i wydaje mi sie ze jest to napiecie zanizone diody i rezystory w przetwornicy sprawdzalem sa sprawne :( a jedna ciekawa zecz to to ze jak przyslali mi radio z allegro to w wyswietlaczu jest peknieta szybka przednia wyswietlacza czy to moze byc powodem , ze nie swieci teraz ??
  • #4 3362484
    ikar55
    Spec od car audio
    Ocena: 340
    Ten wyświetlacz to forma lampy próżniowej więc jeśli się zapowietrzy to przestanie działać.
REKLAMA