Witam mam problem z ww. technicsem kupiłem go i padniete były : Q401,Q402,IC401,R411,R412 to w płycie "przedwzmacniacza" . Na "płycie gł." Q463,Q462,R439. Wymieniłem, teoretycznie przedwzm. działa ok. lecz na tranzystorach końc. mocy <nap. bazy Ub=Ue nap. emitera> na obydwu kanałach. (tranzystory sprawne) Przy podłączonych wszystkich podzespołach wynosi 11,5V. Jak sprawdzałem... odłaczyłem pł. przedwzamcniacza (na schemacie D), odłączyłem płytę przełączników(na sch. A), tak właściwie pozostała sama płyta końcówki. Ponownie zbadałem nap na końc. wynosi 8,5V. Na układach IC501, IC502 nie zgadzały sie zadne wartości napięc w porównaniu ze schematem. Wylutowałem ww. układy. Po tym zabiegu Ub=1,1V Ue=0,4V(końcówki odlutowałem w celu zabezpieczenia przed uskodzeniem, napięcie badam na ścieżkach). Q517, 518 Ue=-8,3V ma byc -9,5V połowa + trzyma ok. Co moze powodowac takie objawy może ktoś spodkał sie z podobną usterką? W razie jakiś niejasności proszę pisac to doinformuję. Będę bardzo wdzięczny za jakąkolwiek pomoc . Oczywiście dołączam schemat! Proszę pobierac jest za free. Z góry dzięki Pozdrawiam [/i]