logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zresetować wskaźnik baterii w Panasonic KX-TCD210?

jarekxx1 23 Gru 2006 21:47 2275 3
  • #1 3363972
    jarekxx1
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    Witam
    Mam telefon bezprzewodowy Panasonica KX-TCD210 Problem polega na tym, że akumulatorki wyczerpały się do poziomu jednej kropki, naładowałem je na innej ladowarce, ale po włożeniu wciaż jest tylko jedna kropka na wskaźniku. Gdy włożyłem zwykłe baterie jest to samo. Rozładowałem akumulatorki do bardzo niskiego poziomu, gdzie wskaźnik już miga, włożyłem inne akumulatorki, nowe baterie, dalej jedna kropka, czy można jakoś to zresetować, aby pokazywał się prawidłowy wskaźnik? Mierzyłem napięcia akumulatorków już przy właczonym telefonie. Mają 2.86V, baterie 3.02. Może jest jakiś kod serwisowy? Telefon ładuje akumulatorki i działa normalnie.Nie wiem tylko czy po 7 godzinach się wyłaczy boję się czekac, akumulatorki się grzeją boje się je zniszczyć.
  • Pomocny post
    #2 3364409
    PICIA
    Poziom 33  
    Ocena: 248
    i tak będzie jesli ladowałeś aku nie na tej słuchawce-aby to ustapiło połozyc trzeba sluchawke na bazę lub ładowarkę-tz efekt pamięci baterii-naładowania
  • Pomocny post
    #3 3365274
    zybex
    Pomocny dla użytkowników
    Ocena: 2934
    Zgadzam się z przedmówcą. Sam miałem takie "problemy" z innym telefonem. Ładowałem akumulatorki profesjonalną ładowarką i ciągle wskaźnik naładowania był prawie pusty, jednak rozładowanie i naładowanie na bazie przez odpowiednio długi czas, spowodowało "zapełnienie" wskaźnika.
  • #4 3365574
    jarekxx1
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    Dziękuję za informacje, rzeczywiscie ok 8 godzinne ładowanie zapaliło ten wskaźnik. Ten telefon jednak inaczej ozncza stan naładowania akumulatorów, nie tak jak większość komórek. Pozdrawiam życze Wesołych Świąt i zamykam temat.
REKLAMA