logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak otworzyć plik .nrg z DVD? Problemy z odczytem w Windows

Dj.McG 24 Gru 2006 08:13 5462 6
REKLAMA
  • #1 3364921
    Dj.McG
    Poziom 19  
    Ocena: 93
    Witam
    Dostałem od kumpla kilka płyt DVD na których znajduje sie kilka obrazów sampli w formacie nrg
    i niemam pojęcia jak moge odtworzyć ten plik
    najpier próbowałem programem alkohol 120% zrobiłem wirtualnego cd i załadowałem ten plik ale dalej go nie widzi
    potem nagrałem obraz na cd po przez program nero wkąłdam cd do odtwarzacza i komputer dalej nic nie widz pusty płyta
    niewiem co juz robić jak sie dobrać do tych sampli ,plików
    ?
    POZDRAWIAM
    Zainstalowałem program Virtual Daemon utworzyłem 2 vitrulane dvd romy wrzuciłme tam moj obraz i dalaje to samo
    windows wyswietla komunikat :
    System Windows nie może czytać z tego dysku .
    dysk może być uszkodzony lub używa innego formatu niezgodnego z systemem Windows

P.S.
    Jak usunac ten pasek w tym programie który mi sie pojawił zaraz nad paskiem Start
    Moderowany przez TONI_2003:

Zmieniłem temat postu!
    ... nie krzycz , nie używaj Caps Locka !

• REKLAMA
  • #2 3364996
    Robert 1960

Poziom 32  
    Ocena: 408
    Witam !
    Rozszerzenie .nrg to obraz zrobiony w nero i bez problemu zrobisz nim normalną płytę, lub programem Ultra ISO !
    Pozdrawiam !
    Robert
    Konto firmowe:
    P.U.T. DOMSAT
    Ignacego Rzeckiego 4/39, Lublin, 20-637 | Tel.: 697XXXXXX (Pokaż)
  • REKLAMA
  • #3 3365060
    jaqbas2
    Poziom 27  
    Ocena: 14
    to jest uszkodzony plik obrazu - nic z tym nie zrobisz, tylko do kosza - nawet jak wypalisz płytę to efekt będzie identyczny jak po zamontowaniu w wirtualnym napędzie
  • REKLAMA
  • #4 3365309
    Dj.McG
    Poziom 19  
    Robert 1960 napisał:
    Witam !
    Rozszerzenie .nrg to obraz zrobiony w nero i bez problemu zrobisz nim normalną płytę, lub programem Ultra ISO !
    Pozdrawiam !
    Robert

robiłem tak wiele razy i dalej nic

Dodano po 1 [minuty]:

jaqbas2 napisał:
    to jest uszkodzony plik obrazu - nic z tym nie zrobisz, tylko do kosza - nawet jak wypalisz płytę to efekt będzie identyczny jak po zamontowaniu w wirtualnym napędzie

mam takich obrazów chyba ze 30
    robiłem juz z kilkoma i kazdym dzieje sie to samo wiec na pewno nie są uszkodzone wszystkie
  • #5 3366436
    Robert 1960

Poziom 32  
    Ocena: 408
    Witam !
    Spróbuj otworzyć płytę w Ultra ISO !
    Pozdrawiam !
    Robert
    Konto firmowe:
    P.U.T. DOMSAT
    Ignacego Rzeckiego 4/39, Lublin, 20-637 | Tel.: 697XXXXXX (Pokaż)
  • REKLAMA
  • #6 3366816
    Dj.McG
    Poziom 19  
    Robert 1960 napisał:
    Witam !
    Spróbuj otworzyć płytę w Ultra ISO !
    Pozdrawiam !
    Robert

sciagnołem ten prograam i pojawia sie bład
    wolumen ISO 9660nie znaleziony!
  • #7 3366906
    _666_
    Poziom 29  
    Ocena: 9
    Witam

Wystarczy zamonowac wirtualny CD-Rom by moc podejrzec pliki.Jezeli sie nie da to pliki sa uszkodzone,zabepieczone lub jest zmienione rozszerzenie z .xxx na .nrg.

Proponuje zapytac qmpla czym i jak to robil.Moze Kolega nie ma o tym wogole pojecia.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada pliki obrazów płyt DVD w formacie .nrg i próbuje je odtworzyć na systemie Windows. Próby montowania obrazów wirtualnym napędem CD/DVD za pomocą programów Alcohol 120% i Virtual Daemon kończą się niepowodzeniem, a system zgłasza błąd odczytu dysku lub informuje o uszkodzonym lub niezgodnym formacie. Próby nagrania obrazu na fizyczną płytę CD za pomocą Nero również nie przynoszą efektu – płyta jest pusta lub niewidoczna dla systemu. Użytkownik otrzymuje sugestie, że pliki .nrg to obrazy utworzone w Nero i można je otworzyć lub nagrać za pomocą Nero lub Ultra ISO. Jednak próba otwarcia w Ultra ISO kończy się błędem „wolumen ISO 9660 nie znaleziony”. Pojawia się podejrzenie, że pliki mogą być uszkodzone, zabezpieczone lub mają zmienione rozszerzenie. Zalecane jest zweryfikowanie u źródła, jak obrazy zostały utworzone, aby potwierdzić ich integralność i format.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA