logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Koszt wymiany pękniętego wyświetlacza w Sony Ericsson K700i?

pkmyslo 24 Gru 2006 12:50 2132 8
REKLAMA
  • #1 3365556
    pkmyslo
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    kupiłem uszkodzonego se k700i ma pęknięty wyświetlacz......gdy go kupywałem koleś miał w opisie jego napisane ze naprawa kosztuje ok70zł ale tera jakoś niechce mi sie w to wierzyć,wymiany drozej kosztuja....zgory dziękuje
  • REKLAMA
  • #3 3365611
    pkmyslo
    Poziom 10  
    a niewiesz ile kosztuje w serwisie ??
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 3365683
    MILO
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 16
    Przede wszystkim jak ktoś szanuje sobie pracę to nie wstawi klientowi takiego lcd (aukcje marjot i podobni) - chyba ze z materialu powierzonego przez klienta. Dobre wyswietlacz oczywiscie sa kupowane w podobnych cenach ale dolicz do tego marże i koszta robocizny - i tutaj rozne serwisy maja rozna polityke, jedni przy zakupie zrobia wymiane za free, a inni majacy mniejsza marze na wyswietlacz robocizne licza osobno.
    BTW koszt takiej operacji orientacyjnie kształtuje sie w granicach 120 zł
  • Pomocny post
    #5 3366660
    biegi3
    Poziom 15  
    bym nie radzil wkladac tego lcd z allegro, chyba ze telefon odrazu sprzedajesz :) . sa kiepskiej jakosci
  • REKLAMA
  • #6 3367860
    krzysiek-b11
    Poziom 24  
    Ocena: 20
    raz postanowilem zaoszczedzic i kupilem taki szrot z allegro za pare groszy...nacieszylem sie dzialajacym k700 ok 5 dni:/ po tym czasie na lcd zrobila mi sie piekna siateczka z kolorowych paskow:/ aha w jednym z serwisow w Wałczu zakladaja taka tandete za 200zl...parodia:)
  • REKLAMA
  • #7 3368321
    sony5429
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    dlatego ja również polecam klientom oryginał
    biorę 170zł z montażem i odkurzaniem telefonika
    oczywiście jesli klient jest uparty i chce miec tanią
    rzepe to nie mozna nalegac,ale zawsze staram sie mu wytlumaczyc, że z takim wyświetlaczem to już za swój telefonik nie weźmie dużo kaski, czasem to pomaga
    poza tym uwielbiam naprawiac gniazda po domorosłych
    magikach, którzy rozwalaja wszystko po drodze ;)
    ostatnio miałem magistra z k300
    wyrwane gniazdo lcd, złamana taśma klawiatury,
    złamana taśma wyswietlacza oraz wyrwana z niego
    klient twierdził,że wszytsko jest ok z telefonem,tylko trzeba mu naprawic miganie przy włączaniu,pewnie soft siadł hahaha

Pozdr
  • #8 3370764
    maghick
    Poziom 12  
    Ja kasuje za oryginal 160zł z montazem.

Lub 110 za taki z allegro - mam na stanie zawsze oryginal i zawsze zamiennik, klient jest powiadamiany ze sa dwa rodzaje i do niego tez nalezy wybor, na oryginal daje polroczna gwarancje a w razie nieoryginalu prosze aby sprawdzil wyswietlacz przez zaplaceniem i z gory informuje ze nie udzielam gwarancji na podroby.

No niestety 80% klientow wybiera te tansza opcje - KLIENT NASZ PAN

Prawda?

Pozdrawiam
  • #9 3372048
    mietekgpz
    Poziom 19  
    Ocena: 4
    Ja zawsze wkładam oryginały. Przedtem prowadziłem podobna polityke co @maghick, ale ludzie wracali z dziką awanturą, że przestał działac po kilku dniach itp. Co z tego, że im powiem, iż gwarancji na podróbe nie udzielam. Zawsze sie znajdzie jakis "klient" który zrobi mi wykład prawa, postraszy policja itp. W większości przypadków wychodzi na moje (powiesiłem regulamin koło lady ;) ) ale wolę już stracic klienta, niż potem użerac sie dniami.

Pzdr

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Koszt wymiany pękniętego wyświetlacza w Sony Ericsson K700i waha się w zależności od jakości części i serwisu. Cena samego oryginalnego LCD na Allegro to około 87 zł z przesyłką, jednak jakość zamienników jest często niska i mogą szybko ulec uszkodzeniu. W serwisach ceny wymiany oryginalnego wyświetlacza z montażem wynoszą około 160-170 zł, z gwarancją na oryginał. Niektóre serwisy oferują tańsze zamienniki za około 110 zł, ale bez gwarancji i z ryzykiem awarii. Koszt robocizny może być doliczany osobno, a całkowity koszt wymiany w serwisie orientacyjnie wynosi około 120 zł lub więcej. Zaleca się stosowanie oryginalnych części, aby uniknąć problemów i utraty wartości telefonu. Wymiana LCD wymaga precyzji, a nieumiejętna naprawa może prowadzić do dalszych uszkodzeń, takich jak uszkodzenie taśm czy gniazd.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA