logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odzyskać zdjęcia po usunięciu partycji NTFS w Partition Magic?

lukasz726 24 Gru 2006 15:17 3402 21
REKLAMA
  • #1 3366156
    lukasz726
    Poziom 26  
    Ocena: 59
    witam.Problem podobny do innych lecz:Kończyła mi się partycja systemowa,a na innej miałem masę miejsca,więc postanowiłem zwiększyć C kosztem innej.Zrobiłem to w Partition Magic.Po tej operacii zaczął się wieszać system,restartować komp,partycja pomniejszona zrobiuła się niedostępna.Miałem monit Odmowa Dostępu.Nie mogłem jej nawet sformatować,więc postanowiłem ją wywalić spod dosa,jednak pomyliłem się i wywaliłem partycję gdzie miałem zdjęcia dzieci od urodzenia,a mają 8 i 2 lata.Te dane to była historia ich dzieciństwa.Wszystkie partycje były NTFS.teraz tak.mam utwożoną nową w miejscu gdzie była ta co usunąlem,ale nie formatowałem nic.Potrzebuję odzyskać zdjęcia i filmy dzieci.Proszę o pomoc jak,a może ktoś tego dokona.Jestem gotów kupić oprogramowanie każde do tego żeby to mieć ponownie.Dziękuję,lecz proszę o poważne i przemyślane odpowiedzi,ponieważ nie chcę wydawać pieniążków na bezużyteczne programy.

ps.Życzę Zdrowych i Wesołych Świąt.
  • REKLAMA
  • #2 3366262
    Mirek D
    Poziom 15  
    Ocena: 12
    Użyj programu Recover firmy GetData Pty Ltd. Dla mnie powyciągał najstarsze pousuwane (ale nie sformatowane oczywiście) pliki, a nawet ich kawałki (naprawialne). Można go znaleźć w necie, nie podaję linku bo nie pamiętam z jakiej strony go sciągnąłem. Powodzenia.

--------------------------------------
    Znalazłem link: www.recovermyfiles.com/
  • #3 3366292
    lukasz726
    Poziom 26  
    tak kolego tylko chodzi o to że tu nie ma już tamtej partycii,a systemowa została sformatowana i zainstalowany win od nowa.Na razie się męczę easyrecovery w celu odzyskania danych wpisów o tamtej partycii,ponieważ nie da się inaczej.Muszę odzyskać partycję a dopiero z niej dane z tego co zrozumiałem w tym programie.
  • REKLAMA
  • #4 3366386
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 3366716
    lukasz726
    Poziom 26  
    partycii nie mogę odzyskać,zostało mi tylko podłączyć do innego kompa chyba dysk i tak sprubować.Eh za głupotę się płaci.
  • #6 3367250
    Romek_xx
    Poziom 24  
    Ocena: 25
    tutaj jest artykuł z Chipa w którym można znaleźć info o odzyskaniu zawartości skasowanego lub usuniętego pliku lub partycji... ewentualnie można spróbować któregoś z programów (polecałem jeden z nich koledze na elce, gdy stracił możliwośc odczytania z uszkodzonej płyty dvd zawartości i zdjęć, udało się...)
    http://www.idg.pl/ftp/pc_4186/pc.html ,
    albo któryś z tych : http://www.idg.pl/ftp/kategoria/pc_253/Zarzadzanie.plikami/Odzyskiwanie.danych.html
  • #7 3367898
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #8 3367950
    miwi
    Poziom 28  
    Ocena: 182
    Ja używam programu Recovery My Files. Jak do tej pory tylko nim udawało mi się odzyskać dane z różnych dysków nawet z uszkodzonymi partycjami.
  • #9 3369300
    lukasz726
    Poziom 26  
    Przepraszam kolegów jestem już w kraju od jakiegoś czasu.Sprawdzę te informacje,lecz problem polega na tym że nie amm do kogo podłączyć swojego dysku,a nie wiem czy na moim da się jednocześnie odpalić system i odzyskać dane.Z tego co wyczytałem to raczej nie.Tymczasem będę się bawił.Dziękuję jeszcze raz i dam znać o efektach pracy.To naprawdę bardzo ważne dla mnie.

ps.pcinspectr jest ok ale nie do niesformatowanej partycii,a taka ona jest i wole jej nie formatowac.Można nim odzyskać wszystko z partycii które są"sprawdziłem",ale z mojej sie nie da.Szukam dalej.
  • #10 3369526
    ostry_18
    Poziom 24  
    Ocena: 35
    ja odzyskuje usunięte pdarmowym programem filerecovery (pisane razem) działa dosyc dobrze.
  • REKLAMA
  • #11 3370049
    Pieron
    Poziom 31  
    Ocena: 84
    Może dobrym rozwiązaniem byłoby ściągnięcie pliku i wypalenie płytki botowalnej "Hirens boot CD" jest to narzędzie z poziomu dosa gdzie znajduje sie wszystko co tylko trzeba : programy do ratowania danych, programy partycjonujące, inne tools dyskowe itp.
  • #12 3370113
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #13 3371230
    MES Mariusz
    Poziom 36  
    Ocena: 224
    Ja zawsze używam GetMyDataBack for FAT lub GetMyDataBack for NTFS. Odzyskiwane są pliki (po dowolnej ilości formatów i dowolnych innych operacji na dysku), oczywiście tylko te, które nie zostały nadpisane przez nowe dane. O ile się nie mylę, nie istnieją skuteczne programy, które przywracają cały system plików do starej funkcjonalności. Można natomiast bez problemu odzyskać pojedyncze pliki.
  • #14 3371441
    damiankop
    Poziom 22  
    Ocena: 44
    a ja polecam PC File Recovery. Ze skasowanych (poprzez sformatowanie) 20 GB muzyki odzyskał 16. Pozatym widzi na dysku partycje które miałem 3 lata temu więc zawsze moża próbować. A co najważniejsze nie zapisuj nic w tym miejscu gdzie miałeś pliki.
  • #15 3372347
    jacekowski
    Poziom 19  
    Ocena: 10
    najlepszy jest ontrack easy recovery
  • #16 3372680
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #17 3372792
    jacekowski
    Poziom 19  
    Ocena: 10
    no wiec cena tutaj jest niewazna bo i tak pewnie bedzie uzyty pirat
    ladnie poprowadzi za raczke co jak gdzie odzyskac
    i jak pare lat temu go uzywalem to jako jedyny sobie poradzil
    @okzo nie przekrecaj moich postow
  • #18 3372890
    jannaszek
    Poziom 39  
    Ocena: 673
    trzeba użyć testdisk jak ktoś wspomniał wyżej[darmowy] i trzeba spróbować przywócić poprzednią partycję-znajdzie ją bez problemu
    a jeśli nie to test disk ma opcję PHOTORECOVERY znajdzie ci zdjęcia skasowane nawet 2 lata wstecz,jedyny problem, to że znajdzie ich bardzo dużo i wróżnych lokalizacjach ,będziesz miał po 3 fotki z niektórych i kupę czasu stracisz na porządkowanie,ale..
    zdjęcia przywróci do folderu bodaj recup wewnątrz testdisk-ntfs jest respektowany

jeśli system xp czy podobny producent zaleca użycie wersji win 5.5[nie dos] nie wiem dlaczego
  • #19 3372949
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #21 3373228
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #22 3375273
    lukasz726
    Poziom 26  
    Witam kolegów.Dziękuję za wszystkie rady te dobre i te mniej dobre :) .Odzyskałem dane już dzięki programowi: Recovery My Files.Polecam wszystkim program.Nie trzeba wkłądać dysku do innego kompa.Fakt że trwa to około u mnie na partycii 70GB jakieś 10godz.,ale naprawdę warto.Mam wszystkie fotki,filmiki z dziećmi i jestem bardzo zadowolony.Pozdrawiam wszystkich i życzę Szczęśliwego Nowego Roku.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik utracił dostęp do partycji NTFS zawierającej ważne zdjęcia i filmy po operacji zmniejszenia innej partycji systemowej za pomocą Partition Magic, a następnie przypadkowym usunięciu tej partycji. Nowa partycja została utworzona, ale nie sformatowana. W dyskusji zaproponowano różne narzędzia do odzyskiwania danych z usuniętych lub sformatowanych partycji NTFS, takie jak Recover firmy GetData Pty Ltd (Recovery My Files), TestDisk z funkcją PhotoRec, PC Inspector File Recovery, Ontrack EasyRecovery, GetMyDataBack for NTFS, PC File Recovery oraz darmowy FileRecovery. Zalecano nie zapisywać nowych danych na dysku, aby uniknąć nadpisania. Sugerowano także użycie bootowalnych narzędzi typu Hiren’s Boot CD do pracy z danymi z poziomu DOS. Autor ostatecznie odzyskał dane za pomocą programu Recovery My Files, który pomimo długiego czasu działania (około 10 godzin na 70 GB) skutecznie przywrócił wszystkie zdjęcia i filmy. Wskazano, że pełne przywrócenie struktury partycji jest trudne, ale odzyskanie pojedynczych plików jest możliwe, jeśli nie zostały nadpisane.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA