logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Załatwiłem sobie partycję przerywając PartytionMagicowi prac

sebekzygi 15 Lip 2007 02:04 938 5
REKLAMA
  • #1 4082754
    sebekzygi
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    Mam pytanie czym odzyskać partycję lub dane z partycji którą mi trafiło przez to że przerwałem Partytion Magicowi prace podczas gdy przerabiał partycje na dysku.
    Mam dysk twardy 40gb który był podzielony tylko jako dysk logiczny na pierwszej połowie nie było dysku na drugiej był z moimi danymi do których straciłem kontakt.
    Zrobiłem cos takiego że partycję rozszerzoną zmniejsyłem do miejsca gdzie zaczynałam się partycja z moimi danymi, a w miejscu które się zwolniło na początku dysku utworzyłem partycję główną i w trakcie gdy partycje były przerabiane przerwałem.
    Teraz w tym momencie mam tylko dysk podzielony na primary i logical bez żadnej partycji.
    Z góry dzięki za pomoc
  • REKLAMA
  • #2 4082844
    jannaszek
    Poziom 39  
    Ocena: 671
    Spróbuj Testdisk, ale raczej już się pożegnaj...
  • REKLAMA
  • #3 4083140
    Jozku
    Poziom 11  
    Tak jak mówi jannaszek, prawdopodobnie dane będą do odzyskania tylko programem do tego służącym a przywrócenie partycji niemożliwe (jeśli sam Partition nie potrafi bałaganu po sobie posprzątać). Nawiasem mówiąc mam przykre doświadczenia w łączeniu nim partycji, na których są dane...
  • REKLAMA
  • #4 4083874
    tomi1972
    Poziom 17  
    Ocena: 12
    Witam,

jeżeli nie zrobiłeś w partitionie dyskietek ratunkowych, to może Ci pomóc filerecoveryprofessional 3.2 w odzyskaniu danych.
  • REKLAMA
  • #6 4165989
    tadeq
    Poziom 11  
    Ocena: 12
    Witam.
    Mam podobny problem. Załatwiłem dysk przez pomyłkę- usunąłem partycje i utworzyłem nową no i wtedy skapowałem sie iż nie o ten dysk chodzi. Naczytałem sie i ściągnąłem GetDataBack for fat version 3.03. Dobry program niestety ja ściągnąłem wersję Demo jak mi sie wydaje. Kiedy program przeszuka dysk widzę moje dane lecz kiedy chcę skopiować melduje że kopiowanie tylko dla posiadaczy licencji. Nie wiem co z tą licencją, skąd ją wziąć, Jakbym miał ten numer to gdzie go wpisać. Jak dotąd radze sobie kopiując pliki poprzez folder Temporary ale jest to bardzo czasochłonne. Może kto poradzi jak załatwić sprawę licencji.
    Dziękuję i pozdrawiam
REKLAMA