logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdjąć SimLock z telefonu Nokia 2310 z sieci Meteor?

mati133 24 Gru 2006 16:45 2753 6
REKLAMA
  • #1 3366430
    mati133
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam.
    Mam telefon NOKIA 2310 z sieci Meteor i chce ściągnąć z niego SimLocka, ale nie mam pojęcia w jaki sposób mogę to zrobić :(.
    Proszę kogoś o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 3366445
    komismaja
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 25
    Niestety zaden kalkulator ani nic z tych rzeczy nawet Tornado czy Jaf nie dadza rady
    Najlepiej ktoś z mt boxem i logami także serwis lub komis pozostaje :)
  • REKLAMA
  • #3 3366669
    biegi3
    Poziom 15  
    tornado z hwk nie poradzi sobie z simlocke z tego modelu??
  • REKLAMA
  • #5 3366894
    mati133
    Poziom 10  
    No to mam problem:(
    Przy okazji wyjaśnijcie mi co to jest Tornado i Jaf oraz MT Box.

Dodano po 5 [sekundy]:

No to mam problem:(
    Przy okazji wyjaśnijcie mi co to jest Tornado i Jaf oraz MT Box
  • #6 3367183
    plitom
    Poziom 28  
    Ocena: 35
    No to masz bardzo poważny problem jak nie wiesz co to jest, więc radze zanieś telefon do serwisu i Ci zrobią bo w tym przypadku napewno sam nic nie wykombinujesz
    PS. tak łopatologicznie Tornado, JAF, Mt-box to sprzęty do serwisowania telefonów czyli wgrywanie softów i ściąganie simlocka.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #7 3368745
    maghick
    Poziom 12  
    No niestety zostale serwis, ja robie MT-Boxem, aby sciagnac sim-locka z tego modelu to trzeba miec wykupione kredyty i polaczyc sie w czasie sciagania z GriffinTeam, nie ma innej mozliwosci.

Koszt to z tego co sie orientuje to ok 50 zł za SL, 70-90zł za komplet z polski jezykiem.

Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Telefon Nokia 2310 z sieci Meteor posiada SimLock, którego zdjęcie nie jest możliwe za pomocą popularnych programów i narzędzi takich jak kalkulatory kodów, Tornado czy JAF. Do zdjęcia SimLocka wymagana jest specjalistyczna aparatura serwisowa, np. MT-Box, która umożliwia wgrywanie oprogramowania i usuwanie blokad sieciowych. Proces ten wymaga wykupienia kredytów i połączenia z serwerem GriffinTeam podczas zdejmowania SimLocka. Koszt usługi wynosi około 50 zł za samo zdjęcie SimLocka lub 70-90 zł za pełny serwis z polskim językiem. Osoby nieposiadające wiedzy o narzędziach serwisowych powinny udać się do profesjonalnego serwisu, gdyż samodzielne zdjęcie blokady jest praktycznie niemożliwe.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA