logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak naładować baterię w Siemens S35 po nieudanym flashowaniu?

dr.master 26 Gru 2006 18:03 1368 3
REKLAMA
  • #1 3371804
    dr.master
    Poziom 39  
    Ocena: 930
    Witam , trafił do mnie siemensi S35. Ktoś by powiedział zabytek ale ja się dopiero ucze więc biore wszystko. Miał być do flashowania tzn wgrać PLke. Miałem cały sofcik więc pomyślałem że zmienie cały. No i podczas flashowania padł;/ zrobiłem podstawowy bład nie naładowałem baterii na full. Teraz po podłączeniu do ładowania się nie ładuje. No i mam problem jak ją naładować żeby nie uszkodzić ani tel ani bateri? niestety nie posiadam jeszcze zasilacza serwisowego. Myślałem może podłaczyć ładowarke bez końcówki, czyli same kabelki ale czy tak można? nie stanie się nic ładowarce ani baterii ?
    ew jakieś inne pomysły ?
  • REKLAMA
  • #2 3740840
    elektronik19
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    ten drugi pomysl odpaDA. pozycz od kogos telefon i naladuj bat
  • REKLAMA
  • #3 3740987
    Wasz3k
    Poziom 25  
    Ocena: 8
    Albo pożycz od kogoś telefon najlepiej. Albo podłącz ładowarke bezpośrednio pod baterie na 20-30min. Jednorazowo bateri nic się nie stanie. Tylko abyś dobrze bieguny podłączyć... :)
  • #4 3743419
    dr.master
    Poziom 39  
    Ocena: 930
    stan mojej wiedzy na dzień dzisiejszy mówi że nie można nawet 1razowo podłączyć ani kabelków prosto do tel ani do baterii.
    Ładowarka nie ma wewnętrznego urządzenia które będzie stopniowo obniżać prąd ładowania, to urządzenie jest w tel. W związku z tym takie "zabawy" mogły by się skończyć bardzo nieprzyjemnie.
    Tel mógłby ulec spaleniu gdyż ładowarka daje ok ~8V.
    temat uwarzam za zamknięty. Podłaczyłem pod zasilacz stabilizowany telefon.
    pozdrawiam i dziękuje za zainteresowanie się tematem.
REKLAMA