logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zablokować systemowe ikony koło zegarka w Windows?

pawka_pk 28 Gru 2006 12:46 2633 4
REKLAMA
  • #1 3378123
    pawka_pk
    Poziom 22  
    Ocena: 84
    Mam problem. Jest jakiś program który by zablokował mi niektóre ikony koło zegarka. Próbowałem już poprzez wyłączenie nie których programów w auto starcie. Głównie chodzi mi o systemowe ikony, takie jak aktualizacje jeżeli mam wyłączone wówczas system informuje mnie że komputer może być zagrożony, karty sieciowe i tp.
  • REKLAMA
  • #2 3378156
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10455
    Przeciez XP ma dostepna opcje ukrywania ikon, wystarczy ustawic we wlasciwosciach paska.

> wówczas system informuje mnie że komputer
    > może być zagrożony

To mozna wylaczyc, uruchom to i zmien sposob informowania...

> karty sieciowe i tp.

Ikonki kart sieciowych tez mozna wylaczyc, nie potrzeba do tego żadnych programow.
  • REKLAMA
  • #3 3378228
    pawka_pk
    Poziom 22  
    Dzięki wielkie poznajdywałem i obeszło się bez zbędnego następnego programu. Tyle że mam problem następny kiedyś używałem pewnego programiku do optymalizacji systemu jakiś Tweak wyłączyłem w nim ikonę aktualizacje automatyczne w panelu sterowania. Program ten już odinstalowałem a ikony w panelu nie ma. Jak mogę ją odzyskać?.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 3378264
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10455
    Zainstaluj np. TweakUi i przywroc ikone (dostepny na stronie MS, znajdziesz przez google).
  • #5 3387766
    pawka_pk
    Poziom 22  
    Dzięki wielkie za pomoc. Programik pomógł a temat zamykam. Pozdrawiam.
REKLAMA