logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

d-link DSL-G604T, neostrada - problem z rozłączaniem

Mateusz919 28 Gru 2006 15:44 5678 7
REKLAMA
  • #1 3378748
    Mateusz919
    Poziom 11  
    Witam
    mam neostrade 1mb i doteo modem d-linka DSL-G604T co aks czas mis ie rozlacza i niewiem co mam zrobic prosze o odpowiedz z gory diekuje
  • REKLAMA
  • #2 3378801
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Co znaczy rozłącza ?

Opisz co się wtedy dzieje.

Możesz zgłosić problem na "Błękitnej linii".
  • REKLAMA
  • #3 3378852
    gamid
    Poziom 17  
    Ocena: 11
    u mnie przyczyna była złej izolacji w studzience telekomunikacyjnej,dopiero doszli po którejś
    reklamacji w TPSA a to wszystko było po roztopach zimowych
  • #4 3378983
    Mateusz919
    Poziom 11  
    Od poczatku
    wlaczam kompa otwieram aqq i internet exporer chodzi mi z 5 min chwile później mi sie rozłańcza zaczyna mi migac djoda adsl przy ruteze wchodze w opcje ruter ip oświerzam chwile później pochodzi mi internet a później przestaje chodzic i tak na okragla
  • REKLAMA
  • #5 3379370
    MacGyver.
    Poziom 21  
    Ocena: 29
    ja winę zwalam na wrodzoną wadę D-Linka, spróbuj zaktualizować firmware
  • Pomocny post
    #6 3379400
    GALILEO
    Poziom 18  
    Ocena: 35
    zgadzam się z kolega wyżej ale ja miałem kiedys podobnie ale z starym leciwym hisem i dlinkiem bodajże dp-604 , tez znowu to miał fochy , ale po przeinstalowaniu fimweru ale o dziwo na najstarszy a nie najnowszy przestał dziwaczyc , po zainstalowaniu najnowszego robił to samo tylko cześciej się wieszał dlatego sceptycznie podchodzę do delinka bo to nie sprzet na polskę choc jeden z najleprzych , musisz spróbować
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #7 3379426
    MacGyver.
    Poziom 21  
    Ocena: 29
    Nie powiedziałbym że D-Link to najlepszy sprzęt - to wszystko przez masowe reklamy w czasopismach i testy z przekupstwem. Jako najlepszy sprzęt mogę uznać OvisLink (osobiście), Edimax, Linksys.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada modem D-Link DSL-G604T podłączony do Neostrady 1 Mb/s, który często się rozłącza. Problem objawia się krótkim działaniem internetu (około 5 minut), po czym następuje miganie diody ADSL i utrata połączenia, które można chwilowo przywrócić przez odświeżenie ustawień routera. Wskazano, że przyczyną mogą być problemy z izolacją linii telekomunikacyjnej, szczególnie po roztopach zimowych, co wymaga interwencji operatora (TPSA, Błękitna linia). Inna sugestia to wrodzona wada sprzętowa modemu D-Link, którą można próbować rozwiązać poprzez aktualizację firmware. Zalecane jest testowanie różnych wersji oprogramowania układowego, gdyż nowsze wersje mogą pogarszać stabilność połączenia. W dyskusji pojawiły się również opinie o jakości sprzętu D-Link, wskazujące na alternatywne marki takie jak OvisLink, Edimax i Linksys jako bardziej stabilne rozwiązania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA