logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SE K300i po upadku – niebieski ekran, linie na wyświetlaczu, czy wymiana LCD?

Marcin1980 29 Gru 2006 16:53 1757 6
REKLAMA
  • #1 3383382
    Marcin1980
    Poziom 23  
    Ocena: 18
    Mam wyżej wymieniony fon, telefon mi upadł na ziemie z wysokości metra, jak go podniosłem zostały krzaki na wyświetlaczu, ale dzałał normalnie, teraz jak go włączam telefon sie uruchamia wszystko świeci, ale wyświetlacz niebieski, można wpisać pina i zaloguje sie do śieci, prosze pomoc w diagnozie, czy to bedzie napewno wyświetlacz do wymiany dodam że gdy nacisne jakiś przycisk po wygaśnieci podświetlenia, zapali się podświetlenie i widac na wyswietlaczu gruba linie z lewej jasniejsza z prawej ciemniejsza zajmuje to około plowy wyświetlacza, telefon zaraz po upadku jak go podniosłem miał podobny objaw.
  • REKLAMA
  • #2 3383441
    ostry2105
    Poziom 21  
    Ocena: 7
    raczej tak do puki nie rozbiezesz i nie zalozysz nowego ale na 70% lcd
  • REKLAMA
  • #3 3383560
    Marcin1980
    Poziom 23  
    Mam rozebrany, wyświetlacz jest cały co gorsza.
  • REKLAMA
  • #4 3383571
    ostry2105
    Poziom 21  
    Ocena: 7
    no ja tez tak mailem ze lcd caly a tu dalej niebieski zalatw sobie jakis dobry i podstaw bedziesz widzial
  • REKLAMA
  • #5 3383809
    Fyszo
    Poziom 37  
    Ocena: 115
    Spróbuj na początek poczyścić styki taśmy i złacza. I zerknij czy luty w złaczu i na taśmie są ok. Ale Tez stawiam na LCD. Czasami tak bywa że jest cały a nie działa.
  • #6 3384267
    krzysiek-b11
    Poziom 24  
    Ocena: 20
    tez mam problem z k300...telefon zostal zalany ropa wskutek czego LCD sie nie podswietla...wyswietla ale nie podswietla...nie jest to wina lcd bo juz na sprawnym w 100% sprawdzalem:) dodam ze tel jest juz wykąpany i wygrzany a klawiatura podswietla normalnie... co moze byc tego przyczyna?
  • #7 3384461
    Marcin1980
    Poziom 23  
    nie mam wyświetlacza żeby sprawdzić, kupie poprostu nowy, o efektach dam znać jak wymienie narazie dzieki za info

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Telefon Sony Ericsson K300i po upadku z około metra wykazuje uszkodzenia wyświetlacza objawiające się niebieskim ekranem oraz pionowymi liniami o różnym natężeniu jasności, mimo że wyświetlacz fizycznie jest cały. Urządzenie uruchamia się normalnie, można wpisać PIN i zalogować się do sieci. Problemy mogą wynikać z uszkodzenia LCD, choć wyświetlacz nie jest pęknięty. Zalecane jest sprawdzenie i oczyszczenie styków taśmy oraz złączy, a także kontrola lutów na taśmie i złączu. W przypadku braku poprawy najpewniejszym rozwiązaniem jest wymiana modułu LCD na nowy. Przykładowo, podobne symptomy mogą wystąpić także przy uszkodzeniach podświetlenia LCD, które nie zawsze są spowodowane samym panelem, lecz mogą wynikać z innych uszkodzeń elektronicznych.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA