po pierwsze to szanuje Twoje zdanie, fakt Twoje jest zupelnie odmienne niz moje a wypunktowanie Twojej wypowiedzi mialo na celu to zebys to swoje zdanie obronil skoro tak bardzo sie przy nim upierasz..nie obrazaj sie i nie obruszaj ale tak jak powiedziales to jest forum i zdania sie moga roznic a chcec dyskusji to chyba nic zlego prawad?
nie przekonales mnie i dla mnie wiarygodny nie jestes ale o tym pozniej..
po drugie nie kloce sie z Toba, nie wmawiaj sobie lepiej poprzyj swoje zdanie SENSWONYMI argumentami..
prez8s napisał: dwa z nich jvc i panasonica mam obecnie w swoich samochodach, pioneera ma szwagier.
to zdanie wyglada tak jakbys chwalil to co masz i to co kupiles..znasz takie powiedzenie: 'kazda sroka swoj ogonek chwali'??
prez8s napisał: Jak już wczesniej pisałem słuchanie rad z forum mija sie z celem
Stary, to po co sa w ogole fora internetowe? Chyba po to zeby kazdy mogl zasiegnac rad innych bardziej zaawansowanych uzytkowanikow jesli sie za bardzo nie obeznaje w temacie..chyba kazdy chce wydac swoje ciezko zarobione pieniadze wybierajac sprzet konkretny,prawda?
prez8s napisał: A i jeszcze jedna sprawa, piszesz ze Pioneer jest blizniaczo podobny do JVC, to mam wrażenie że nie masz zielonego pojęcia o tych radiach. Miałeś styczność wogóle z nimi? Obsługiwałeś je? To dwie różne bajki!
Kolego o to ze sa bardzo podobne chodzilo mi bardziej o wyglad..spojrz na fotki i sobie porownaj..a co do obslugi fakt troszke sie roznia ale czy tak bardzo i czy to jest uciazliwe? sam sobie odpowiedz..
prez8s napisał: A co do przytoczonego przez ciebie Nakamichi to jakbyś niezauważył to nie ten przedział cenowy!
brawo! Nakamichi to jedne z najdrozszych radyjek ale jestem parwie pewien ze jakbys mial w tej samej cenie do wyboru wlasnie Nakamichi i JVC lub Sony to bys wybral jedne z dwoch ostatnich pozycji..
prez8s napisał: NAKAMICHI CD300
słyszałem to i sie nawet nim troche pobawiłem, gdyby cena była o co najmniej połowe niższa, to bym sie nie zastanawiał, w sklepie widziałem je za blisko 1000zł.
szkoda ze tak naprawde szukasz tylko Nakamichi na allegro..chyba nie widziales innych modeli..moim skromnym zdaniem te radia zaczynaja sie od seri CD400..to co podales to jest najnizsza seria..ale cos za cos-nie przerazaj sie cena..to sa radia audiofilskie..stawiaja w nich na JAKOSC grania i pod tym wzgledem nie maja sobie praktycznie rownych..
prez8s napisał: sorry, nieobrażaj sie ale uważam ze prawie wszystkie pioneery wyglądają jak zabawkowe samochodziki dla dzieci, po prostu mi osobiscie one nie podchodzą głównie za ich wygląd, już zdecydowanie wole JVC, ale... uwaga tylko czarne! srebrne modele z podswietloną na zielono klwiaturą, mi sie nie podobają, ja mam czarny z czerwonym podswietleniem.
ale z jakiego powodu mam sie obrazac? czy myslisz ze ja projektowale te radia?

i zapamietaj ze radia nei wybiera sie tylko za wyglad..tak naprawde to dla mnie wyglad jest na ostatnim miejscu..wole miec radyjko porzadne, z dobrymi opcjami a wyglad decydujacy nie jest..dla porownania Pioneer bardziej mi sie podoba od ALPINE jakiego przedzialu cenowego bys mi nie przedstawil ale mimo wszytsko wzialbym APLINE..
smieszne dla mnie troszke jesto to ze radio ktore gra naprawde fajnie (i nie chodzi mi ti o JVC) odrzucilbys bo Ci sie podswietlenie nie podoba..
ja w swoich postach nie dyskutuje o gustach..tylko zawsze obiektywnie patrze na to co te radia prezentuja i co oferuja..
prez8s napisał: Mimo wszystko osobiscie na 1 miejscu w cenie do 350zł stawiam własnie tego panasonica. Są jeszcze soniaki i blaupunkty
Sony i Panasonic to w zasadzie najnizsza polka Car-Audio..minimalnie wyzej JVC, dla mnie Pioneer w tym prztedziale nie ma sobie rownych..ja w ogole nie mysle tutaj o radiach typu 'Dalco' 'Stonka-Biedronka' czy Boschmann..
prez8s napisał: znajomy ma soniacza jakiegos z mp3, nie znam modelu, dal za niego nieco ponad 400zł, ale ma tez w aucie zestaw xplod, no jestem pod wrazeniem jak to gra, ale mnie nie stać. Blaupunkty uważam że sie nadają do piaskownicy, bez obrazy dla nikogo, po prostu wygląd jest odpychający juz z daleka, zeby to jeszcze jakoś grało... ale nie gra.
zachwycasz sie Sony? i jesczcze zestawem na Xplodzie? Stray chyba nie slyszales innych zestawow..Serie Xplod sa przereklamowane, jak same najnowsze radia Sony..tyle. Nie mmowie tutaj o tym ze Sony ma same radia do kitu czy prodyukty (np znakomite wzmacniacze z Serii XES), bo starsze serie radyjek byly naprawde dobre-sam je mam i jestem bardzo zadowolony..tyle ze za takiego kaseciaka ze sterowaniem zmieniarka trzeba dac teraz na allegro tyle ile kosztuje ten JVC czy Pioneer..
prez8s napisał: Więc ja stawiam obecnie na Pioneera cq-c1323 w cenie do 350zł. Radze posłuchać i sie pobawić nim, naprawde to radio zasluguje na uznanie. A nie zdobylo popularnosci dlatego, ze jego ceny jeszcze nie tak dawno temu siegały nawet 600zł. Ja dałem za niego 440.
takiego modelu Pioneera nie ma

to tylko Panasonic.. prawda jest taka ze amplitunery,TV i odtwarzacze Pansaonic ma bardzo dobre ale radia juz im niestesty nie wychodza..
jesli chcesz troszke poczytac kto i co sadzi o JVC i o Panasonic'ach czy nowych Sony przejdz do dzialu CAR-AUDIO i uzyj wyszukiwarki..tam naprawde sa ludzie znajacy sie na rzeczy ktorzy mieli duzo radyjek w rekach i maja obiektywne zdanie na ten temat..
pozdro